Dordtse Cultuurnacht

Gratis voorstellingen bij Dordtse podia

Welkom bij de Dordtse Cultuurnacht op vrijdag 8 september. Kunstmin en het Energiehuis zijn twee van de vele deelnemende Dordtse podia. Wij zijn geopend tussen 22h00 – 01h00. De toegang tot alle optredens is gratis.

Programma in Schouwburg Kunstmin

  • An + Jan Vakantiealbum – Kleine Zaal – 22:00u
  • In gesprek met je vooroordeel – Verschillende locaties – doorlopend v.a. 22.30u
  • Sarabande van Arnold Marinissen en Katharina Gross – Toneel Grote Zaal – 23.30u

An + Jan Vakantiealbum
Een heerlijke avond met zomerhits van toen en nu en de malste en mooiste liedjes uit warme landen, met Jan Rot en Marjolein Meijers.  Kleine Zaal 22:00 – 23.00 uur. Genieten van de zomerse muziek van An + Jan Vakantiealbum, onder het genot van een hapje en drankje? Bestel hier uw picknick voor 2 personen.

In gesprek met je vooroordeel – doorlopend v.a. 22.30 uur (Bibliotheek Aanzet)                                                                                                                                                                    Nieuwsgierig naar een non, een transgender, een Wajonger of een imam? Als bezoeker van de Cultuurnacht kun je met hen in gesprek in Kunstmin. Bibliotheek Aanzet maakt gesprekken mogelijk met mensen die te maken hebben met vooroordelen. Kom langs en stel alle vragen die je al eens wilde stellen. Want ’s nachts vinden immers de beste gesprekken plaats. Doorlopend programma van 22:30 – 00:00 uur.

Sarabande van Gross & Marinissen – 23.30 uur (Bach Festival)
Neem plaats op het toneel van de Grote Zaal en maak een heel bijzonder concert mee; Sarabande van componist en slagwerker Arnold Marinissen en celliste Katharina Gross. Tijdens dit prachtige concert staan de sarabandes uit de zes cellosuites van J.S. Bach centraal. Rond de zes sarabandes van Bach creëerden Gross & Marinissen een programma met muziek die aansluit bij het karakter van de sarabande, of daarmee juist in contrast staat. Een uniek concert, cello gecombineerd met elektronische muziek.

Programma in het Energiehuis

In het Energiehuis kun je instappen op de muzikale en theatrale roadtrip, die wordt georganiseerd door ToBe, Bibelot, Kunstmin, de Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep en Khotinsky. Er zijn optredens van onder anderen Elfie Tromp, Jerry Hormone, PollyAnna, Olivia Ultra’s Kusjesmachine en Elvis is in the building. Muziektheater Hollands Diep voert delen op van de muzikale voorstelling Julia & Romeo. Om 1 uur begint bij Bibelot de Afterparty. Alle programma onderdelen zijn gratis te bezoeken.

De Dordtse Cultuurnacht is een initiatief van een groot aantal culturele instellingen in Dordrecht en Dordrecht Marketing. De Cultuurnacht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd om bezoekers en bewoners van Dordrecht en omgeving te laten genieten van de culturele mogelijkheden die Dordrecht biedt.

Het volledige programma vind je op: www.dordtsecultuurnacht.nl