Die Schöne Magelone – Strobos, Sloot en Beijer

Meeslepende muzikale romance

Een aanrader voor de liefhebbers van klassieke muziek en iedereen die liefhebber wil worden. Ontmoet de rijzende operaster Karin Strobos, acteur en cabaretier Sieger Sloot en pianist én Brahms-specialist Thomas Beijer. Zij bundelen hun kwaliteiten om de spannende en romantische legende van Die Schöne Magelone van Johannes Brahms te vertolken. De vrouwenstem zingt Duits, de mannenstem vertelt het verhaal in het Nederlands.

Die Schöne Magelone’ is een van de mooiste en meeslependste liederencycli uit de negentiende eeuw. Brahms baseerde dit meesterwerk voor zanger en verteller op een middeleeuwse ridderroman. Karin Strobos is een van Nederlands succesvolste zangeressen. Voor Brahms Schöne Magalone, een theatrale liederencyclus, is zij de best denkbare vertolker.

Op zoek naar geluk trekt een jonge ridder de wijde wereld in. In Napels valt hij voor de beeldschone koningsdochter Magelone. Drie ringen schenkt hij haar, maar ze worden gepikt door een raaf. In zijn zoektocht naar de verdwenen ringen verdwaalt de ridder op zee. Moren ontvoeren hem. De avances van een sultansdochter moet hij weerstaan. Maar hij vindt Magelone terug en trouwt met haar. Eind goed al goed.