Dordtse Cultuurnacht

Vrij entree & laat je verrassen

De toegang tot voorstellingen bij alle deelnemende instellingen tijdens de Dordtse Cultuurnacht is vrij. Meer informatie over het totale programma van de avond vind je hier.

Dit jaar vieren we de 3e editie van de Dordtse Cultuurnacht. Het is hét moment om te ontdekken dat Dordrecht ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, workshops en creatieve lessen, (pop)concerten en voorstellingen. Tijdens de Cultuurnacht organiseert elke deelnemende organisatie korte voorstellingen en activiteiten die je gratis kunt bezoeken. De deuren staan de hele avond open en de nacht eindigt met een feestelijke Afterparty. Grijp je kans, laat je verrassen, stap binnen en bezoek zoveel mogelijk locaties op één avond.

Aan de Dordtse Cultuurnacht doen de volgende Dordtse cultuurinstellingen mee: Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, ToBe, Kunstmin, Bibelot, en de Popcentrale.

Bij Kunstmin vind je de onderstaande acts.

Ami6
Locatie: Schouwburg | Tuin van de Schouwburg
Tijd: 21.00 – 21.30 uur | 22.15 – 22.45 uur | 23.30 – 00.00 uur

In de tuin van de Schouwburg kun je genieten van de Ami6, een dansende, vermakelijke en flirtende oldtimer. De van oorsprong Dordtse Tristan Kruithof brengt deze act speciaal voor de Dordtse Cultuurnacht naar zijn oude thuisstad. Verwonder je en laat je verrassen.

EYE YE FRY 
Locatie: Energiehuis | Garderobe Kunstmin |
Tijd: doorlopend  van 22.00 – 00.30 uur

EYE YE FRY Is een interactieve doorlopende act, waarbij je als bezoeker zelf mee doet. Marthe Koning en Lieke van der Vegt creëren een wereld waarin realiteit en fictie niet van elkaar te onderscheiden zijn. Er staat de bezoeker een bijzondere ontmoeting te wachten, met wie sta jij oog in oog?

Evil Weblords II
Locatie: Schouwburg | Kleine Zaal

Tijd: doorlopend van 21.30 – 00.00 uur

Evil Weblords II, van Urland en Oneseconds, is een interactieve, multi-player videogame waarin de wereld van gamen en de wereld van theater samenkomen. Als bezoeker ben jij de redder in nood! Samen met de Wizard Nerds versla jij als bezoeker de vijand en zorg je ervoor dat het internet weer veilig is.

De toegang tot voorstellingen in alle deelnemende instellingen is vrij. Meer informatie over het totale programma van de avond vind je hier.