Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

De Warme Winkel – Majakovski/Oktober

Wat is het dat ons nog raakt?

Eindelijk in Dordrecht te zien! De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre ‘oeuvre-stukken’. Met de wereldgeschiedenis als inspiratiebron en de theatergeschiedenis als bagage geeft De Warme Winkel in al haar voorstellingen een eigengereide visie op de hedendaagse wereld gestalte. Met Majakovski/Oktober waagt De Warme Winkel zich aan een tijd waarin politiek nog politiek was en nog ver weg stond van de media en de vergaderzalen. De tijd waar men met passie politiek bedreef. Kunst een politieke daad was. Politiek altijd belangrijk was in ieders leven.

De parallellen tussen het volk dat opstond en de elites om ver wierp in het Rusland van 1917 en in de westerse wereld nu is onontkomelijk, maar steken schril af tegen de verschillen. Het stuk wordt ook een elegie voor de revolutie en het protest. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend nieuwe futuristische en meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski? De Warme Winkel ontving de Prijs voor de Theaterkritiek 2017 en de Regieprijs 2017 voor hun voorstelling De Warme Winkel speelt de Warme Winkel.

Dik Boutkan, Lois Brochez, Annelinde Bruijs, Sara Lâm, Martijn Nieuwerf, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, spel; Marien Jongewaard, eindregie; Rik Elstgeest, Bo Koek, muziek

“Angstaanjagend meeslepend is het” – Volkskrant