Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

De Theatertroep – Love for Love

Flitsende komedie over liefde

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de corona-maatregel (COVID-19) om voorstellingen met meer dan 100 bezoekers te annuleren tot en met eind maart 2020. Kaartkopers ontvangen binnen een week persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Dit is een voorstelling onder de noemer Wanderlust wat staat voor het verlangen om te reizen en te ontdekken. Poppodium Bibelot & Kunstmin presenteren een uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis. Meer evenementen zoals deze bezoeken? Ga naar de Wanderlust website.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

De Theatertroep speelt een eigen bewerking van ‘Love for Love’, waarin de Engelse toneelschrijver William Congreve de liefde in al zijn variaties toont. In een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels, kijkt de Theatertroep onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. Ze zetten puriteinen van elk pluimage in hun ondergoed en trekken zich niets aan van welke afbakening dan ook binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom, en onder de lakens is elke combinatie even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij de Theatertroep komt iedereen aan zijn trekken.

‘Eenzelfde souplesse leggen ze aan de dag met betrekking tot de tekst, die in welgetimede golfjes van wisecracks, waarachtigheid en schoonheid tot ons komt. Leve de liefde – en de lust.’ – de Volkskrant

‘Zoals altijd, bijvoorbeeld in hun bejubelde Vaudeville­-voorstellingen, leggen ze het mechaniek achter de illusie van toneelspelen open en bloot voor de voeten van de toeschouwers neer. […] Hilarisch snel wisselen ze van gender en duiken ze in dubbelrollen.’ – de Theaterkrant

‘Theatraal, simpel en helder. En prachtig om te zien. […] En uitpakken doen ze allemaal ..’ – Scènes