De Brief voor de Koning – Naar het boek van Tonke Dragt (vanaf 8 jaar)

Naar het boek van Tonke Dragt

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 8 jaar. 

Plusprogramma: Kom je voorafgaand aan de voorstelling plezier maken tijdens het KunstminLab? Neem een kijkje achter de schermen vanaf 18:30 uur.

Een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, het is vertaald. Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen.

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar…

Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar, spel.