Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Danstheater Aya – Het Verhaal van Anders (vanaf 8 jaar)

Mix van moderne & urban dans

Danstheater AYA maakt danstheater met lef voor jong publiek en doet dat met een mix van moderne en urban dans. De voorstelling gaat over (on)geschreven regels en dat je soms ook even anders kunt kijken naar dingen.

Anders en Ike zijn onafscheidelijk en samen kunnen zij de wereld aan. Ze zijn dikke vrienden. Net als twee stukjes van een puzzel. Ze zweren altijd samen te blijven. In een sprookje kan namelijk alles. Zelfs twee prinsen die met elkaar trouwen. Zo denkt Ike dat in elk geval. Zijn gevoelens zijn zo intens dat hij zich steeds gekker begint te voelen bij Anders. Maar Anders voelt dat anders, zeker als Salina in dezelfde straat komt wonen.

Over choreograaf Ryan Djojokarso
Ryan Djojokarso maakt ontroerende, speelse en grappige voorstellingen voor een jong en volwassen publiek. In 2017 ontvangt hij als veelbelovend choreograaf de BNG Bank Dansprijs en wordt hij genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Ryan Djojokarso, choreografie; Jochem Eerdekens, Simon Mual en Chanel Vyent, spel; Robbert Klein, muziek; Elsemarijn Bruys, decor en kostuums; Erik van Raalte, lichtontwerp; Wies Bloemen, dramaturgisch advies

‘We gaan op zoek naar een wereld waar alles zou moeten mogen en waar voor iedereen plek is. Wie zijn wij om over een ander te oordelen? In het stuk spelen we met cultuur, met aangeleerd gedrag, met kleur, met hokjesdenken. Welke cultuur neem je mee, waar hou jij van, waar val je op?’ – Ryan Djojokarso over de voorstelling