Conny Janssen Danst – KIEM

Geestdriftige urban & moderne dans

Vorig jaar oktober ontving choreografe Conny Janssen de ‘Gouden Zwaan’, een belangrijke landelijke dansprijs! Dit geweldige Rotterdamse dansgezelschap komt opnieuw naar Kunstmin met hun nieuwste dansproductie.

In ‘BROOS’, de vorige voorstelling van choreografe Conny Janssen, ging het over de kwetsbaarheid van het leven. De inspiratiebron daarvoor was het imploderende leven van haar eigen moeder. In een reactie daarop gaat ‘KIEM’ met een ensemble van tien internationale dansers  over levensdrift. Over het verkennen van een nieuwe horizon en het ontdekken van ongekende mogelijkheden.  ‘Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Conny Janssen Danst staat als een huis, voor jong en oud.’ (Trouw)

Conny Janssen, choreografie; Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg en Liza Wallerbosch, dans; Thomas Rupert, toneelbeeld; Remko van Wely, lichtontwerp; Babette van den Berg, kostuumontwerp; Judith Wendel, dramaturgie

Over Conny Janssen
Conny Janssen richtte in 1992 haar eigen gezelschap op en vanaf die tijd presenteert Conny Janssen Danst pure dans die is ingekleurd met een menselijke ‘touch’. De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, fysiek krachtig en ontroerend. Zij haalt haar inspiratie uit het grootstedelijke leven: een snelle en vitale wereld vol diversiteit. Haar danstaal staat niet op zichzelf maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting. Haar werk oogt stoer, ruig, dwars en alert, daarmee een typische Rotterdamse stadscultuur uitstralend. Zij versmelt haar soepele, virtuoze danstaal met de persoonlijke kwaliteiten van de dansers. Conny Janssen kiest uitgesproken karakters die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.