Club M – i.s.m. Dordrechts Museum

Ervaar kunstwerken eens anders

Wat heb jij met kunstwerken? Ontdek het zaterdag 30 november met ons gloednieuwe ‘lounge & kunst’-programma ‘Club M’ in het Energiehuis, dat wij je samen met het Dordrechts Museum aanbieden. Ervaar delen uit hun kunstcollectie op een heel andere manier. Relax in onze theaterzaal Ketel 1 en laat je verrassen door een mix van live performances, muziek en theater.

Speciaal voor deze eerste editie brengt het Dordrechts Museum veertien kleurrijke, abstracte werken van kunstenaar Piet Dieleman over naar het Energiehuis. Daar is de ruimte helemaal leeg en kun je riant plaatsnemen op de door de zaal verspreide Fatboy zitzakken en kun je de werken, die overal in de ruimte hangen, op je gemak bekijken. Tijdens ‘Club M’ vinden diverse optredens plaats. Zoals van kleurenfilosoof Barbara Collé, die alles weet over hoe kleur je kan betoveren. En danseres en performer Ulrike Doszmann laat je in haar korte en amusante optreden ‘Me & my Fatboy’ zien wat je allemaal wel (en beter niet) kunt doen met de moderne lounge zitzak. Live sfeervolle muziek komt van Thomas Florusse en Natalia Magdalena.

Elke keer anders. Steeds uniek. Club M vindt dit seizoen drie keer plaats. Wees erbij!

Over schilder Piet Dieleman
Deze werken zijn in het bezit van het Dordrechts Museum (serie Ateliertoestand 1 t/m 14). Dielemans schilderijen zijn vaak bijna abstract. Eigenlijk is hij vooral geïnteresseerd in het schilderen zelf, niet zozeer in wat hij af wil beelden. De dingen om hem heen, zoals de vensters in zijn atelier, zijn hoogstens een aanleiding voor een nieuw doek.

Over choreografe Ulrike Doszmann
In haar korte optreden ‘Me & my Fatboy’ geeft Doszmann haar publiek een steeds absurdere uitleg van de veelzijdigheid van de Fatboy, waardoor je uiteindelijk het personage dat Doszmann speelt zelfs beter leert kennen dan het product.

Over kleurenfilosoof Barbara Collé
Barbara is beeldend kunstenaar en filosoof en is een kenner als het erom gaat hoe kleuren ons betoveren.