Classic Young Masters

Gastvrouw Kiki Luitwieler

Om productionele redenen is de concertlocatie van Schouwburg Kunstmin verplaatst naar Ketel 1 in het Energiehuis. Het concert vindt plaats in een intieme setting waar u als bezoeker onder het genot van een drankje kunt genieten van het concert.

Classic Young Masters biedt een podium aan jong talent, afkomstig van  Nederlandse en buitenlandse conservatoria. De musici van de toekomst hebben tenminste 10.000 uur studie op hun conto en werden stuk voor stuk geselecteerd door de Stichting Classic Young Masters. Onze terugkerende interviewer tijdens deze concerten is de uit Dordrecht afkomstige Kiki Luitwieler.

Tijdens dit concert spelen de veelbelovende, violisten Hawijch Elders,  17 jaar, en Mayte Levenbach 14 jaar. Op vijf- en zesjarige leeftijd begonnen zij hun muzikale loopbaan. Sindsdien hebben zij masterclasses gevolgd bij grote internationale musici. Ook wonnen zij eerste prijzen tijdens de meest prestigieuze competities voor muzikaal talent.

Een hoogtepunt in de jonge carrière van Hawijch Elders was een optreden tijdens het Galaconcert New Virtuosi in het Royal College of Music in Londen. En violiste Mayte Levenbach mocht vorig jaar soleren tijdens het Veerhavenconcert, met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Presentator Kiki Luitwieler, geboren in Dordrecht, is zelf geen onbekende in de wereld van klassieke muziek. In 2016 voltooide zij haar Master opleiding zang. Voorafgaand en tijdens dit concert gaat zij in gesprek met de toptalenten.