Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Zondagochtendconcert: Camerata RCO – Leonard Bernstein 100 jaar

Leonard Bernstein 100 jaar

Dit concert kunt u bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Dit concert maakt deel uit van de reeks Zondagochtendconcerten. Benieuwd naar meer concerten van Camerata RCO? Bekijk de hele reeks.

Dit jaar zou Leonard Bernstein 100 jaar zijn geworden en daarom eert men over de hele wereld zijn werk. Bernsteins grote voorbeeld was Gustav Mahler. Hij heeft Mahler in de Verenigde Staten stevig op de kaart gezet. Zijn grote wens was dat zijn eigen oeuvre dat van Mahler en andere grote componisten naar de kroon zou steken. Maar Bernstein werd meer gewaardeerd vanwege zijn talent voor muziek op het grensverleggend vlak van populair en klassiek, dan voor doorwrochte symfonische bouwwerken.

Camerata RCO is al meerdere jaren achtereen een graag geziene gast en bestaat uit musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Klassieke muziek op topniveau dus, in een intieme ambiance. Het ensemble is dit seizoen drie keer te beluisteren in verschillende bezettingen met uiteenlopende programma’s.

Ter gelegenheid van het Leonard Bernstein 100 jaar herdenkingsjaar eert Camerata RCO het Amerikaanse repertoire in een sextet bezetting. Zij spelen werk van: Copland, Prokofjev, Herrmann, Bernstein.

Copland Sextet
Prokofjev Ouverture op Hebreeuws Thema
Herrmann Souvenirs de Voyages voor Klarinet Kwintet
Bernstein Sonate voor Klarinet en Piano