Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Budding(h’) Poets

Prijswinnende dichters

30 jaar C. Buddingh’-Prijs op één podium
Dit is een doorlopend live poëzie programma van 12:00 – 23:00 uur met Ilja Leonard Pfeijffer, Marieke Lucas Rijneveld, Lieke Marsman, Joke van Leeuwen, Anna Enquist, Ellen Deckwitz, Maarten van der Graaff, Radna Fabias en vele, vele anderen. U kunt steeds opnieuw in- en uitlopen. Ons Theatercafé is de gehele dag geopend. Bekijk het dagprogramma (o.v.).

Sinds 1988 reikt Poetry International tijdens het jaarlijkse festival de C. Buddingh’-prijs uit aan de schrijver van het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het jaar. Niet voor niets is de Dordtse dichter en taalvernieuwer C. Buddingh’ naamgever van deze ‘prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie’. Dit jaar zou hij 100 jaar zijn geworden.

Kunstmin, Poetry International en het Buddingh’ Genootschap vieren op zaterdag 24 november van 12:00 tot 23:00 uur de sterfdag van de onvergetelijke taalvirtuoos en voordrachtskunstenaar met een feestelijke poëziemarathon met alle dertig winnaars van de C. Buddingh’-prijs op één podium. Een lange, veelkleurige stoet ‘nieuwe stemmen’.

Festivalprogramma
In een elf uur durende poëziemarathon lezen de winnaars uit hun bekroonde debuut in combinatie met voordrachten uit bundels die daarop volgden. De spraakmakende interviewers Tim den Besten, Hassnae Bouazza, Francis Broekhuijsen en Jasper Henderson spreken aansluitend met de dichters over de taal en thema’s die zij willen uitdragen. Een unieke eendaagse poëziemanifestatie die de taalvernieuwing door de jaren heen glashelder over het voetlicht brengt en de bezoeker onderdompelt in de rijke diversiteit van de Nederlandse taal.

Kunstmin staat deze dag volledig in het teken van poëzie. Naast de spectaculaire marathonlezing met alle C. Buddingh’-prijswinnaars vinden vele extra activiteiten plaats. Zo is er een literaire snackbar en brengt Muziektheatergezelschap Hollands Diep met een hoorspel een ode aan hun illustere voorganger C. Buddingh’. U kunt zowel naar Muziektheater Hollands Diep als naar Budding(h’) Poets. Koop hiertoe naast uw ticket voor Budding(h’) Poets het voordelige Festival-ticket ( € 5,00 i.p.v. € 7,50) via deze pagina of bel onze Receptie & Kassa.

Over de C. Buddingh’-prijs
Met de C. Buddingh’-prijs vestigt Poetry International ieder jaar de aandacht op talentvolle nieuwe stemmen in de Nederlandstalige poëzie. Voor menig dichter van naam was de C. Buddingh’-prijs de eerste belangrijke trofee die in de wacht werd gesleept. Joke van Leeuwen, Tonnus Oosterhoff, Henk van der Waal, Ilja Leonard Pfeijffer en Anna Enquist, of recenter Ellen Deckwitz, Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld en Radna Fabias behoren tot de laureaten.

Dit is een voorstelling in het kader van Ode aan de Synode

Budding(h’) Poets is een co-productie van Kunstmin, Poetry International en het Buddingh’ Genootschap met dank aan de Bibliotheek AanZet, Dordrecht en subsidiënten Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, BankGiro Loterij Fonds, Lira Fonds, Gemeente Dordrecht/Synode 400, Fonds Podiumkunsten.