BERLIN & Het Zuidelijk Toneel

True Copy

Dit is een voorstelling onder de noemer Wanderlust wat staat voor het verlangen om te reizen en te ontdekken. Poppodium Bibelot & Kunstmin presenteren een uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis. Meer evenementen zoals deze bezoeken? Ga naar de Wanderlust website.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas

Op 6 mei 1994 vallen gendarmes het Franse landgoed van Geert Jan Jansen binnen. Zij stuiten op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: het gros ervan blijkt uit het penseel van deze Geert Jan te komen. Hij doet dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten uitschrijven bij werk dat hij heeft gefabriceerd. Meer dan twintig jaar neemt meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld in het ootje. Een spellingsfout in een certificaat bij een werk ‘in de stijl van’ Chagall doet hem na jaren de das om. ‘True copy’ verkent ‘de waarheid’ en of het soms niet verfrissender is om mee te gaan in een briljant vormgegeven leugen.

‘Vals en authentiek lopen compleet in elkaar over.’  – ★★★★★ NRC Handelsblad

BERLIN (Bart Baele, Yves Degryse), Geert Jan Jansen, concept en regie; Bart Baele, Geert De Vleesschauwer, camera; BERLIN, Geert De Vleesschauwer, montage; BERLIN, Manu Siebens, scenografie; Ina Peeters, scenografie film; Brighton Festival, CENTQUATRE, C-TAKT, deSingel, Theaterfestival Boulevard, PACT Zollverein, overige coproducenten