Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Ballet National de Marseille en ICK Amsterdam – 7even

7 uiteenlopende choreografieën

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt het dansgezelschap een gratis inleiding op deze veelzijdige dansvoorstelling, aanvang 19:30u (duur: 20 minuten) in zaal Ketel 1, Energiehuis. 

Choreografen Emio Greco, Pieter C. Scholten, ICK Amsterdam maken prachtige, uiterst fysieke voorstellingen. Zij brengen een ode op de schoonheid van dans en het menselijk lichaam. In 7even, tonen zeven choreografen en zeven dansers hun liefde en bewondering voor het lijf. Rauw, gestileerd, politiek, technologisch, minimalistisch en expressief.

De zeven choreografen: Amos Ben-Tal, Ayelen Parolin, Ula Sickle, Nacera Belaza, Faustin Linyekula, Eric Minh Cuong Castaing en Joeri Dubbe hebben onderling gemeen dat ze het menselijk lichaam als inspiratie en krachtbron beschouwen. Met zeven verschillende karakters, stijlen, urgenties, voorkeuren en smaken belooft deze avond de kracht van dans aan alle kanten te verkennen. Greco en Scholten tekenen voor de eindregie en verbinden de zeven nieuwe choreografieën aan elkaar.

‘De Algerijnse Nacera Belaza overtreft iedereen met haar minimalistische Humain’ – de Volkskrant