Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Bachfestival: Orgelproject Oene van Geel (Première)

Premiere, dans & improvisaties

Helaas komt het festival dit jaar in deze vorm te vervallen. Alle kaartkopers hebben hierover inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. Gelukkig gaat het festival online door als tweedaags festival op vr 26 & za 27 juni via NTR Radio 4 en via de website van het Bachfestival.

De locatie voor dit concert is de Grote Kerk van Dordrecht. Dit concert maakt deel uit van het Bachfestival Dordrecht, in samenwerking met Kunstmin.

De première van een nieuwe compositie voor het Bachorgel met nieuw werk van Oene van Geel staat in het teken van improvisatie. Tijdens het Bachfestival wordt het concert gebracht door de regionale en nationale winnaars van het Internationaal Orgel Concours Haarlem, Geerten van de Wetering en Evan Bogerd en Aart Strootman en Oene van Geel zelf.

De bezetting van het nieuwe werk is: vierhandig orgel, elektrische gitaar en altviool. Dit concert zal zich door de hele kerk afspelen, alle orgels worden benut. Danser Kenzo Kusada neemt de mensen mee van het ene naar het andere orgel. Het wordt een doorlopend concert waarin ruimte is voor de muziek van Bach, improvisatie en het nieuwe werk van Oene van Geel.

Rondom Grote Kerk Dordrecht is beperkt parkeergelegenheid. In de directe omgeving vind je parkeergarages Spuihaven en Varkenmarkt (1o minuten loopafstand). Gratis parkeren kan op Weeskinderendijk op 15 minuten loopafstand.