Bachfestival: Orgelproject Oene van Geel (Première)

Premiere, dans & improvisaties

Het Bachfestival Dordrecht probeert spoedig meer duidelijkheid te geven over het verloop van het festival, dat vlak na 1 juni staat gepland. Tot dan: Blijf gezond. Blijf luisteren naar prachtige muziek!

De locatie voor dit concert is de Grote Kerk van Dordrecht. Dit concert maakt deel uit van het Bachfestival Dordrecht, in samenwerking met Kunstmin.

De première van een nieuwe compositie voor het Bachorgel met nieuw werk van Oene van Geel staat in het teken van improvisatie. Tijdens het Bachfestival wordt het concert gebracht door de regionale en nationale winnaars van het Internationaal Orgel Concours Haarlem, Geerten van de Wetering en Evan Bogerd en Aart Strootman en Oene van Geel zelf.

De bezetting van het nieuwe werk is: vierhandig orgel, elektrische gitaar en altviool. Dit concert zal zich door de hele kerk afspelen, alle orgels worden benut. Danser Kenzo Kusada neemt de mensen mee van het ene naar het andere orgel. Het wordt een doorlopend concert waarin ruimte is voor de muziek van Bach, improvisatie en het nieuwe werk van Oene van Geel.

Rondom Grote Kerk Dordrecht is beperkt parkeergelegenheid. In de directe omgeving vind je parkeergarages Spuihaven en Varkenmarkt (1o minuten loopafstand). Gratis parkeren kan op Weeskinderendijk op 15 minuten loopafstand.