Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Bachfestival: Jörgen van Rijen & Camerata RCO

Dordtse roots en topklasse

Helaas komt het festival dit jaar in deze vorm te vervallen. Alle kaartkopers hebben hierover inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. Gelukkig gaat het festival online door als tweedaags festival op vr 26 & za 27 juni via NTR Radio 4 en via de website van het Bachfestival.

De locatie van dit concert is DordtYart in Dordrecht. Dit concert maakt deel uit van het Bachfestival Dordrecht.

Tijdens het Bachfestival met Bach op reis naar Arvo Pärt. Topsolist op de trombone, Jörgen van Rijen staat al een hele tijd op de verlanglijst van het Bachfestival want hij is geboren in Dordrecht en zijn blazersroots zijn bij de Vereniging Dordtse Phil ontstaan. Hij komt nu eindelijk spelen en wel met een programma van Bach en Arvo Pärt, gebaseerd op zijn laatste solo cd Fratres.

Nieuwe versies van muziek van Pärt worden gecombineerd met Jörgens arrangementen van Bachs klavecimbelconcerten, die weer gebaseerd zijn op Italiaanse barok-concerten van Marcello en Vivaldi. Hij wordt bijgestaan door het Camerata RCO (met musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en al jarenlang graag geziene gasten tijdens de Zondagochtendconcerten bij Kunstmin, in het Energiehuis).

De Dordtse Phil speelt een kort voorprogramma en na afloop geven ze samen met Jörgen een spetterende Afterparty.

DordtYart heeft een eigen parkeerterrein waar je als bezoeker vrij kunt parkeren.