Avond van geluk

Onderzoek i.s.m. Da Vinci College en HBO Drechtsteden

Het onderzoek naar Geluk in Dordrecht op huisnummer 13 is in volle gang en neemt nog enige tijd in beslag. Om die reden worden de uitkomsten van dit onderzoek gedeeld op woensdag 22 mei en niet op woensdag 20 maart, zoals eerder gecommuniceerd. Dit theaterproject is onderdeel van de festiviteiten i.h.k.v. Ode aan de Synode.

Woont u in Dordrecht op huisnummer 13 en wilt u deelnemen aan het Geluksonderzoek? Geef u dan op via synode400@kunstmin.nl

Samen met studenten van het Da Vinci College en HBO Drechtsteden gaat Kunstmin dit seizoen op zoek naar wat Dordtenaren gelukkig maakt. De studenten trekken hun stad Dordrecht in en ontmoeten bewoners in wijken en straten die zij nog niet eerder kenden.

Zij gaan langs bij stadsgenoten die op huisnummer 13 wonen, en stellen de bewoners ervan de vraag: Wat maakt u gelukkig en wat heeft u geluk gebracht? Ook wordt besproken hoe de bewoners geluk ervaren in hun straat, hun wijk en hun stad. RTV Rijnmond deed vast een steekproef bij bewoners van huizen op nummer 13 in Dordrecht:

Tijdens de Internationale  Dag van het Geluk, deze woensdag 20 maart 2019, worden de uitkomsten van dit programma gepresenteerd tijdens een feestelijke, muzikale en theatrale avond voor iedereen in Dordrecht en omstreken. Een avond vol geluk.

Ode aan de Synode
Deze avond is georganiseerd in het kader van de viering van de Dordtse synode 400 in 2018. De Dordtse Synode zocht 400 jaar geleden naar antwoorden op maatschappelijke en zingevingsvragen. Naar happiness. Ook in onze tijd streven wij geluk na. In relaties, het werk, of in bezittingen, bezigheden, hobby’s, kicks. Wie van ons zoekt het niet?

In 2018 en 2019 is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan honderd predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Dordtse Synode. Naast een unieke kerkvergadering was dit ook een politiek en cultureel evenement, dat van invloed is geweest op onze geschiedenis, onze taal en onze gezamenlijke normen en waarden, tot op de dag van vandaag. Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019, precies 400 jaar later, viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Drie thema’s vormen daarin de rode draad: taal, identiteit en gastvrijheid. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten in Dordrecht.