Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Avond van de Waarnemer

Wat denkt en ziet de Waarnemer?

Hoe is het om een uur uit de dagelijkse beslommeringen te stappen en deel uit te maken van een groter geheel? Hoe neem jij dingen waar? Wat is jouw visie, jouw blik? Op deze avond staat ‘waarnemen’ centraal. Dit onderwerp wordt op verschillende manieren belicht, zo zijn er dansfragmenten, muziek en spoken word.

Ook worden verhalen en ervaringen van de Waarnemers van Dordrecht gedeeld. Op het dak van het Energiehuis staat sinds 1 mei 2019 het Venster op de Stad. Dit houten object is speciaal voor deze plek ontworpen. De Waarnemer van Dordrecht is bedacht door de Belgisch-Australische en in Parijs woonachtige choreografe Joanne Leighton. In haar werk draait het om een dynamische visie op dans. Zij ziet het publiek als een artistieke partner. ‘De Waarnemer van Dordrecht’ is niet alleen een in het oog springend project, het is ook een doorgaande artistieke dialoog waarbij het draait om de uitwisseling met het publiek. Joanne Leighton is deze avond aanwezig.

Bij zonsopgang en bij zonsondergang observeert iedere keer weer een nieuwe Waarnemer de stad. Voor iedereen telkens een unieke ervaring met voor iedere Waarnemer een geheel eigen impact. Elke dag twee nieuwe Waarnemers de stad Dordrecht bij zonsopgang en zonsondergang. Hoe is het om een uur lang Dordrecht waar te nemen vanuit het Venster? Wat is hun ervaring met waarnemen?

De line-up voor deze avond bestaat uit Frank Meester (filosoof), Ed Aldus (Weerman RTV Rijnmond) en Joanne Leighton (grondlegger project). De avond wordt gepresenteerd door Milou Adjanga en muzikaal begeleid door Janneke van Heeswijk e.a.