Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Anne-Wil Blankers, Hans Croiset, Johanna ter Steege – Het Oog van de Storm

Topcast in nieuw relatiedrama

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Een prachtige cast speelt ‘Het Oog van de Storm’ van het Franse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment. Hans Croiset en Johanna ter Steege schitterden onlangs nog in diens ‘De Vader’. André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit succesvol schrijver, maar de laatste tijd vergeetachtig, zij is altijd zijn steun en toeverlaat geweest. Hun dochters Anne en Elise komen een weekend naar het ouderlijk huis om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Maar de dingen voelen anders dan normaal. Er gebeuren vreemde dingen en alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Florian Zeller, teskt; Laurens Spoor, vertaling; Agaath Witteman, regie; Hans Croiset, Anne-Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a., spel

Johanna: ‘De voorstelling heeft wel iets weg van een detective, je bent continu aan het speuren: geloof ik hem of haar?’ Hans: ‘En omdat je steeds vanuit een ander perspectief kijkt word je als toeschouwer ook uitgedaagd. Op het moment dat je denkt: ik weet hoe het zit, realiseer je je vijf minuten later dat je het eigenlijk helemaal niet weet.’

‘Theater is een plek voor vragen, niet voor antwoorden’, zegt de Franse toneelschrijver Florian Zeller. Hij schreef Het Oog van de Storm (vertaald uit het Franse Avant de s’envoler), een voorstelling die een opeenstapeling van vragen is.