André Manuel – Dreejklezoew

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestige solo van André Manuel waarin hij duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van Dreejklezoew. Oftewel een even geliefde als verguisde Twentse clown die  door de Nedersaksische geschiedenis dendert en tiert. Een politiek incorrecte hork die orde op zaken stelt en ze tegelijkertijd weer flink onderuit haalt.

‘Hoogtepunt in Dreejklezoew is een lied waarin Manuel op lethargische toon de spot drijft met het gebrek aan bereidheid om te vechten voor idealen en zo ook zijn eigen cynische houding op de hak neemt: ‘Sterven voor de vrede, ’k heb er geen wekker voor gezet/ Ik ben lui in m’n verzet.’ – NRC

Inhoudelijk en geestige solo van de Twentse clown André Manuel waarin hij duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van Dreejklezoew. Tubantia: De gretigheid waarmee Manuel een tirade afsteekt in een mix van Duits, Nederlands en wat hem verder aan talen ten dienste staat levert een cartooneske scène op. Als hij deze even moet onderbreken om adem te halen en het applaus uit de zaal klatert, springt hij op, roept ‘ICH BIN NOCH NICHT FERTIG, JA!’, en tiert zo weer verder.