Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Amsterdam Klezmer Band – Klezmer into the future

Energiek muzikaal feest

Feest mee met de beste en vrolijkste klezmerband van Nederland. Al meer dan twintig jaar speelt de Amsterdam Klezmer Band festivals, poppodia en theaters plat met meeslepende en opzwepende shows. Waar ze ook spelen, overal eindigen de optredens van de Amsterdam Klezmer Band in een groot dansfeest waarbij je al je sores vergeet. Want dat is wat klezmer, de van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek met de aanstekelijke Oost-Europese klanken, met je doet.

De zeven musici leerden het vak op straat en op het conservatorium. Die dubbele basis is terug te vinden in de muziek, waarin virtuositeit en originaliteit gepaard gaan met een niet te stuiten drang om er altijd en overal een feest van te maken. Er wordt gedold met het publiek en uiteindelijk vergeet je al je sores. Want dat is wat klezmer, de van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek met de aanstekelijke Oost-Europese klanken, met je doet. In 2020 verschijnt er een nieuw album met kersvers theaterrepertoire. Samen met de hoogtepunten uit eerdere shows goed voor virtuoze blaaspartijen, humoristische en weemoedige liederen en als klap op de vuurpijl feest in de zaal.

Jasper de Beer, contrabas en zang; Job Chajes, altsaxofoon en raps; Alec Kopyt, percussie en zang; Gijs Levelt, trompet; Joop van der Linden, trombone, percussie en zang; Janfie van Strien, klarinet en percussie; Theo van Tol, accordeon