Alex Klaasen, Freek Bartels e.a. – Showponies (Reprise)

Feelgood revue spektakelshow

Multitalent Alex Klaasen, bekend van onder andere Gooische Vrouwen, Klokhuis en Toon de Musical, brengt een avond in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Showponies is cabaret, musical en comedy in één, en valt onder het genre revue. Alex Klaasen tilt het genre echter naar een hoger niveau door sneller, scherper en vrijzinniger te zijn. Dit resulteert in komische sketches, dans, zang en ‘over the top’ typetjes.

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt? Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles.

‘Moderne revue ‘Showponies’ is een van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen.’ – ★★★★★ De Volkskrant

‘Technisch en inhoudelijk ijzersterke identiteitsrevue.’ – ★★★★★ Theaterkrant

‘De beste show in tien jaar.’ – Dagblad van het Noorden