Start theaterseizoen – Bosch Dreams

Gratis Bosch inleiding 19:00u

Thomas Vriens, de man die alles weet over Jeroen Bosch, geeft voorafgaand aan de voorstelling om 19:00 uur een gratis introductie over het leven en werk van Bosch (45 minuten). Met het entreeticket voor de voorstelling heeft u gratis toegang tot deze exclusieve inleiding.

 

De prijs van deze voorstelling is verlaagd. Op deze pagina staat de juiste prijs. Attentie: in de seizoensbrochure 16/17 staat nog de oude prijs.

Een spectaculaire voorstelling over het genie Jeroen Bosch, de belangrijkste Nederlandse kunstenaar uit de Middeleeuwen, in het jaar dat zijn 500ste sterfdag wordt herdacht. In deze wervelende show worden schilderijen en de geschiedenis van Bosch tot leven gebracht, afgewisseld met gemaskerd theater, komieken en straatparades van 500 jaar geleden, in combinatie met eigentijdse acts, acrobatische virtuositeit, theater en videobeelden.

Het is 1516: Enkele ogenblikken voor zijn dood, ligt de oude en beroemde schilder Jeroen Bosch in zijn bed. Zijn arts zit naast hem en schrijft een middeleeuwse behandeling voor. Met elk een eigen connectie met de schilderijen van Bosch nemen een kunstleraar, een student, een meisje, een kunstverzamelaar, Salvador Dali en Jim Morrison ons mee op een surrealistische tijdreis tussen 1516 en 2016. Een trip waarbij hun fantasie het publiek tot diep in de wereld van Bosch leidt en die uiteindelijk eindigt bij de ultieme droom van Bosch wanneer we getuige zijn van zijn laatste adem. Daarna wordt het afscheid gevierd van deze onsterfelijke en mysterieuze kunstenaar. 7 Fingers herdenkt Bosch’s dood maar viert zijn leven en kunstenaarschap.

“Dreaming sights and sensual movements that everyone in all ages should – and must go te see” – *****