Nieuws

23 januari 2018

VPRO Tegenlicht Meet Up Dordrecht

Tijdens de Meet Up debat avond in het Energiehuis op donderdag 8 februari debatteren boeren, deskundigen en publiek over de mogelijkheden en beperkingen van deze nieuwe vormen van stadslandbouw in Dordrecht en omgeving. Op dit moment is ons voedselsysteem niet efficiënt georganiseerd. Toch moeten 7 miljard aardbewoners, die vooral wonen in de grote steden, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw lijken hiervoor goede en belangrijke alternatieven.

VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In een aantal grote steden in Nederland worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin organiseren deze productie voor de stad Dordrecht.

Elke Meet Up is gratis toegankelijk, wel is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich hier aanmelden, zodat u van een plaats verzekerd bent.

Laden...