2-7-2021

Toekenning Green Key gold

Felbegeerd duurzaamheidslabel

Wethouder Rik van de Linden feliciteert de Schouwburg

Duurzaamheid voor en achter de schermen
Wethouder Rik van de Linden feliciteert de Schouwburg

Wethouder Rik van der Linden (portefeuillehouder van o.m. Energie & Milieu) feliciteert Kunstmin met de toekenning van het felbegeerde Green Key gold certificaat, een wereldwijd duurzaamheidskeurmerk. Alleen organisaties die op alle afdelingen van de organisatie zich continu duurzaam en divers onderscheiden, ontvangen dit keurmerk.

Stap voor stap werkt Kunstmin aan het realiseren van een duurzame en diverse organisatie. Van gratis livestreams uit de Grote Zaal van de Schouwburg over actuele thema’s tot het stap voor stap werken aan steeds meer energiebesparende LED verlichting in onze zalen en foyers. Van intensieve samenwerking met partners in de regio waarmee Kunstmin maatschappelijke en kunst en cultuurprogramma’s maakt, tot de keuze om samen te werken met lokale leveranciers die net als Kunstmin, ook duurzaam werken.

Van koffiedrab tot groente
Een in het oog springende actie uit de duurzaamheidspraktijk van Kunstmin is de samenwerking met het Kwekersgilde in Dordrecht. Zij verzamelen alle koffieprut van de gezette koppen koffie bij Kunstmin. Hierop laten zij vervolgens oesterzwammen groeien.

Voor en achter de schermen
Kunstmin werkt in de hele organisatie zo duurzaam mogelijk. Bij alle activiteiten en beslissingen voor en achter de schermen, speelt duurzaamheid een rol.

Met alle inspanningen voor de Green Key certificering wil Kunstmin bijdragen aan een duurzamere organisatie, een duurzamere Schouwburg en aan een duurzamere omgeving voor huidige en komende generaties.

Op de foto v.l.n.r.: Eric Verbeek (Hoofd Facilitair & Techniek), Jasper Damsteegt (Directeur Kunstmin), Rik van der Linden (Wethouder gemeente Dordrecht), Brennus van Os van den Abeelen (Manager Publiek & Relatiemanagement)

Meer weten?