Nieuws

31 mei 2018

Festivalhart van Bachfestival

Van 18 t/m 24 juni vindt de vijfde editie van het Bachfestival plaats. Gedurende deze week zijn (lunchpauze)concerten, wandelingen, masterclasses, premières en verdiepende gesprekken op binnen- en buitenlocaties in Dordrecht. Zowel in de historische binnenstad als in het Energiehuis en in festivalhart Schouwburg Kunstmin komt de wereld van Johann Sebastian Bach tot leven.

Ervaringen delen in ons Theatercafé
Dagelijks is het Theatercafé van Kunstmin geopend vanaf 16:00 uur*. Tijdens de festivalweek is het café omgedoopt tot Bachcafé. In dit festivalhart kan iedereen komen napraten over het festival met andere festivalbezoekers, toegangskaarten kopen en musici tegen het lijf lopen. Ook is er elke dag een compilatievideo van de concerten te zien en ontvangen wij een special guest. Dit is de perfecte manier om je Bachdag af te sluiten!

*Op woensdag opent het Bach Theatercafé om 12:00 uur en op zondag 24 juni is het Bachcafé niet geopend.

Highlights
Het festival staat bol van de samenwerkingen, zo voeren 70 (amateur)zangers uit de Drechtsteden het grootse Magnificat van J.S. Bach uit o.l.v. Ed Spanjaard en spelen het hedendaags muziekensemble Black Pencil én het Oude Muziek gezelschap de Nederlandse Bachvereniging een spannende bewerking van De Zauberflöte door Roderik de Man. Ga tijdens de Light Night Proms op reis door de muziekgeschiedenis terwijl u omringd bent door musici of laat uw waarnemingsvermogen op de proef stellen in Pitch Dark, een samenspel van licht en muziek.

Ticketverkoop
Via onze website kun je kaarten bestellen voor alle concerten die een toegangsprijs hebben. Deze concerten vinden plaats bij Schouwburg Kunstmin, Energiehuis en andere bijzondere locaties. Doe een extra check en kijk vooraf op je entreeticket op welke locatie het concert in Dordrecht plaatsvindt.

Meer informatie, o.a. voor gratis toegankelijke activiteiten, vind je op www.bachfestivaldordrecht.nl