27-12-2021

Opnieuw betoverende videoprojectie op de toneeltoren

Staging Silence (3)

Nu het op de podia weer even stil is, wil Kunstmin graag de energie die binnen normaal gesproken voelbaar is, aan de buitenkant voor het publiek zichtbaar laten zijn. Daarom verandert de toneeltoren, in navolging van D-Light van Arno Coenen, opnieuw in een groot videoscherm.

Van 27 december t/m 13 januari tussen 17:30 en 19:45 uur (behalve op 31 dec en 1 jan) presenteert Kunstmin buiten op de toneeltoren van de Schouwburg de videoprojectie Staging Silence (3). Het videokunstwerk duurt 45 minuten en speelt continu door. De toegang is vrij en bezoekers kunnen elk moment beginnen of stoppen met kijken.

Propjes watten en strooisuiker
Het videokunstwerk Staging Silence (3) van de Belgische wereldberoemde kunstenaar Hans Op de Beeck neemt de kijker mee naar een bijzondere wereld. Een raadselachtig, melancholisch en speels miniatuurlandschap wordt op- en afgebouwd voor het oog van de camera. Met alledaagse dingen als propjes watten, karton of strooisuiker wordt steeds opnieuw een volledig fictieve, maar toch herkenbare, omgeving opgebouwd. De prachtige soundtrack die te beluisteren is bij de projectie, maakt de betovering compleet.

Koek & zopie
Om je een beetje warm te houden, kun je tijdens de projectie ook terecht voor een kopje erwtensoep, warme chocolademelk, koffie/thee of iets anders lekkers bij de openslaande deuren van het Theatercafé.

Extra feestelijk door lichtjes en kunstwerken
De levensgrote videoprojectie is interessant voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het is extra feestelijk in de Kunstmintuin door lichtjes en kunstwerken van gerecylede materialen, gemaakt door leerlingen van de Statenschool, de Bavinckschool, kinderen van BSO locatie Villa Speelmaatjes van COKD Kinderopvang en KinderKlub de Eendracht van Sieglien Venloo.

Lees meer

9243