Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Nieuws

Energiehuis
28 oktober 2020

Kunstmin lanceert nieuw programma ‘Ketel 1 Installaties’

Kunstmin lanceert een nieuw doorlopend programma Ketel 1 Installaties om je juist in deze tijden extra van kunst en cultuur te laten genieten. Deze nieuwe reeks van verrassende programma’s vind je steeds in Ketel 1, in het Energiehuis.

Lees ook wat het AD schreef over deze eerste Ketel 1 Installaties-editie. Lees het artikel hier of bekijk het online via het AD.

De ‘voorstellingen’ die je gaat zien, bieden je stuk voor stuk een verrassende en intense ervaring en balanceren op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Iedere maand is er in Ketel 1 een nieuwe installatie te zien. De eerste editie vindt plaats van 4 nov t/m 3 dec, onder de naam Int/Ext.

Dit project is een samenwerking met Theaterproductiehuis Zeelandia.

‘Int/Ext’ is een beeld- en geluidsinstallatie met prachtige zwart-witfoto’s en een poëtische tekst van toneelschrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Eva Tijken. De tekst, ingesproken door actrice Astrid van Eck, de fotografie van Tibor Dingelstad en het fantastische geluidsontwerp van Gijs Domen, nemen je mee in een meeslepend familieverhaal.

Bij de eerste editie van Ketel 1 Installaties zijn Dordtse makers ruim vertegenwoordigd. Zowel de Dordtse schrijver Eva Jansen Manenschijn als de in Dordrecht woonachtige actrice Astrid van Eck werkten eraan mee. Jansen Manenschijn en Van Eck zijn ook al jaren betrokken bij #Dordtse Oogst. Een samenwerking tussen Kunstmin en makers met Dordtse roots.

Openingstijden & tickets
Met Ketel 1 Installaties kun je dus overdag of ’s avonds iets bijzonders meemaken. De eerste installatie ‘Int/Ext’ is gedurende twee weken doorlopend te bezoeken van maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, ieder heel uur, en op donderdag, vrijdag en zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Per tijdslot is er plaats voor maximaal 20 bezoekers.

Laden...