Nieuws

Kick-off Geluk op 13_(c) Karin Jonkers
19 oktober 2018

Onderzoek naar Geluk op 13 van start

Donderdag 18 oktober was een feestelijke dag voor het Da Vinci College en Kunstmin. Onze nieuwe samenwerking werd vastgelegd in een convenant (bekijk de video), wethouder Piet Sleeking en wethouder Peter Heijkoop feliciteerden de organisaties en de studenten, het eerste project Geluk op 13 in het kader van Ode aan de Synode werd afgetrapt, en natuurlijk was er taart.

Het Geluk op 13 onderzoek is een voorbeeld van de samenwerking het Da Vinci College en Kunstmin met elkaar aangaan gedurende het seizoen 2018/2019. Het doel hiervan is om studenten actief kennis te laten maken met cultuur. Kunstmin wenst alle studenten veel werkplezier toe.

Geluk op 13
Samen met studenten van het Da Vinci College en HBO Drechtsteden gaat Kunstmin dit seizoen op zoek naar wat Dordtenaren gelukkig maakt. 100 studenten trekken gedurende 150 dagen hun stad Dordrecht in en ontmoeten bewoners in wijken en straten die zij nog niet eerder kenden. Op de Internationale Dag van het Geluk, woensdag 20 maart 2019, worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd tijdens de Avond van geluk in Schouwburg Kunstmin.

180 dagen Ode aan de Synode
Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan honderd predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Dordtse Synode. Naast een unieke kerkvergadering was dit ook een politiek en cultureel evenement, dat van invloed is geweest op onze geschiedenis, onze taal en onze gezamenlijke normen en waarden, tot op de dag van vandaag. Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019, precies 400 jaar later, viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Drie thema’s vormen daarin de rode draad: taal, identiteit en gastvrijheid.

Meer informatie en een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.synode400.nl.