Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Nieuws

6 oktober 2020

Feestelijke boekpresentatie ‘De Waarnemer van Dordrecht’

Vrijdagavond 2 oktober vond de boekpresentatie van het project ‘De Waarnemer van Dordrecht’ plaats in de Grote Zaal van Kunstmin. Tussen 1 mei 2019 en 30 april 2020 hield dagelijks bij zonsopgang en bij zonsondergang telkens een andere Waarnemer een uur lang de wacht over de stad vanaf het dak van het Energiehuis. Alle Waarnemers lieten hun ervaring achter in een logboek. Dit leverde prachtige verhalen op die voor iedereen te volgen waren op de website van De Waarnemer. De publicatie van het boek met talloze foto’s en citaten van de 732 Waarnemers, markeert het einde van de 366 dagen durende voorstelling en stadsproductie ‘De Waarnemer van Dordrecht’.

Eerste exemplaren uitgereikt
De eerste exemplaren van Het Boek werden overhandigd aan de allereerste Waarnemer Sieglien Venloo, aan wethouder Piet Sleeking (zelf eveneens een keer Waarnemer) en aan Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum. Peter Schoon ontving ook de vijf Waarnemer logboeken met de handgeschreven verhalen van alle Waarnemers. De logboeken krijgen een plek in het Stadsarchief en zijn te bezichtigen tijdens de tentoonstelling ‘I LOVE DORDT’ in het Dordrechts Museum.

Kroniek van de tijd
De boekpresentatie op 2 oktober was een feestelijke avond met onder meer muziek, sprekers en fragmenten uit de logboeken die werden voorgelezen. Deels live bij te wonen door de Waarnemers en deels online via een livestream. Een van de sprekers, Annette Embrechts, recensent bij de Volkskrant, sprak haar bewondering uit over de prachtige verhalen van de Waarnemers. Ze prees de filosofische inslag van de teksten. Het Boek leest echt als ‘een kroniek van de tijd’, aldus Embrechts.

Bestel het unieke boek
Alle deelnemers aan het project, De Waarnemers, ontvangen een exemplaar van Het Boek. Andere belangstellenden kunnen Het Boek voor € 15,- bestellen via deze link.