30-8-2023

FC Dordrecht en Kunstmin bundelen krachten

voor sociale cohesie en innovatie

FC Dordrecht en Kunstmin slaan de handen ineen voor een dynamische samenwerking met als doel sociale cohesie en innovatie te bevorderen via sport, kunst en cultuur. Deze vereniging, genaamd Energiek Dordt, verbindt verschillende sectoren zoals betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg en meer, met als gezamenlijke doel nieuwe energie te creëren in Dordrecht en de regio Smart Delta Drechtsteden.

 

Met Kunstmin als recente toevoeging aan Energiek Dordt krijgt de culturele en artistieke identiteit van de stad en de regio een krachtige impuls. Met een jaarlijks bezoekersaantal van zo’n 50.000 per seizoen, zal Kunstmin als waardevolle medespeler de gemeenschap van Energiek Dordt verrijken.

Leon Vlemmings, innovatiemanager van FC Dordrecht, benadrukt de verbinding tussen sport, kunst en cultuur: "Deze sectoren hebben meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Ze hebben de kracht om mensen te raken, te inspireren en samen te brengen." Hij onderstreept hoe deze samenwerking bijdraagt aan het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen en veranderingen in de stad en regio.

Jasper Damsteegt, directeur-bestuurder van Kunstmin, benadrukt het belang van samenwerking: "Alleen kom je snel vooruit, maar samen kom je verder. We zijn trots op onze nieuwe samenwerking met Energiek Dordt." Hij ziet de synergie tussen kunst, cultuur en sport als een krachtige motor om bij te dragen aan diverse stadsopgaven.

De gezamenlijke inspanningen richten zich op cruciale uitdagingen zoals energietransitie, vitaliteit, bouwen, wonen, mobiliteit en economie. Door deze verschillende gebieden met elkaar te verbinden, streven FC Dordrecht, Kunstmin en andere partners binnen Energiek Dordt ernaar om niet alleen problemen aan te pakken, maar ook nieuwe ideeën en verdienmodellen te ontwikkelen.

Samen met andere partners van Energiek Dordt zal FC Dordrecht, samen met Kunstmin, blijven zoeken naar innovatieve initiatieven en ideeën die bijdragen aan de gezamenlijke doelen voor de stad en regio.

13635