28-8-2023

Een bruisende start

van het nieuwe collegejaar

De lustrumeditie van de Dordtse Introductiedag (DID) gaf vrijdagochtend een knallende start aan het collegejaar in het Energiehuis

Eerstejaars Toegepaste Psychologie studenten van HBO Academy en pabo Inholland werden getrakteerd op een programma vol opzwepende muziek van de band Blaaskaak, ontdekkingstocht langs city hotspots en een snelle Kahootquiz.

Chris van Benschop, wethouder van hoger onderwijs in Dordrecht, opende officieel het studiejaar met een druk op de knop. Ze legde nadruk op het belang van persoonlijke ontwikkeling naast het studeren. “Heb, naast je studie, ook vooral lol met vrienden. Neem de vrijheid om te ontdekken wie je bent, wie je wilt zijn en waar wil je naartoe wilt. Studeer goed en ontwikkel je goed.”

De kracht van vriendschap kwam ook naar voren in korte interviews met Jessica van den Bosch, directeur van HBO Academy, en Satish Rambhadjan, teamleider bij pabo Inholland. Ze deelden hun ervaringen over het maken van levenslange vrienden tijdens hun studententijd en gunnen dit ook de studenten.

De zaal barstte van muzikale energie dankzij een optreden van vierdejaars Toegepaste Psychologie studenten May en Eva. Na het programma verlieten eerstejaars de zaal onder de swingende klanken van Blaaskaak. Met vouchers in de hand voor gratis poffertjes of een drankje gingen de studenten op ontdekkingstocht door de stad.

RTV Dordrecht heeft de Dordtse Introductiedag in beeld gebracht

Met dank aan: HBO Academy | Hogeschool Inholland | Gemeente Dordrecht | Dordrecht Marketing & Partners | Ondernemer Dennis van Buuren