Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Nieuws

29 april 2020

Dordtse singer-songwriter Nielson laatste Waarnemer

Na 366 dagen stopt de continu voorstelling ‘Waarnemer van Dordrecht’.

Donderdag 30 april 2020 vindt i.h.k.v. het stadproject ‘Waarnemer van Dordrecht’ tussen 20:02 en 21:02 de allerlaatste waarneming plaats vanuit het ‘Venster op de stad’ op het dak van het Energiehuis in Dordrecht.

De allerlaatste Waarnemer is de landelijk bekende Dordtse singer/songwriter Nielson. Hiermee komt een einde aan dit stadsproject dat 1 mei 2019 van start ging, en waarbij sindsdien dagelijks telkens een andere Waarnemer bij zonsopgang en bij zonsondergang één uur lang de wacht hield over de stad.

Maar liefst 732 Waarnemers van jong (14 jaar) tot oud (92 jaar) deden het afgelopen jaar mee. Alle Waarnemers beschreven direct na afloop hun ervaring in een logboek en gingen op de foto. Dit leverde talloze inspirerende en actuele verhalen op die het publiek kon meelezen op de website van de Waarnemer: www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Deze site blijft voorlopig ook de komende maanden nog online.

Waarnemer boek dit najaar
Het project zal na afloop ook levend worden gehouden door middel van een boek met verhalen en foto’s van de Waarnemers en hun uitzicht. Dit boek verschijnt dit najaar.

Laatste kwartier te volgen via livestream
De laatste vijftien minuten van de laatste waarneming zijn voor iedereen online live te volgen via een livestream via de facebookpagina van Kunstmin, vanaf 20:47 uur.

Stadsproject Waarnemer van Dordrecht
Met deze bijzondere voorstelling werd in Dordrecht een brug geslagen tussen de Dordtse viering van Ode aan de Synode (2019) naar de viering van 800 jaar Dordtse stadsrechten (2020).

De ‘Waarnemer van Dordrecht’ is een co-productie van Kunstmin i.s.m. de Australisch-Belgische choreografe Joanne Leighton en vond onafgebroken plaats van 1 mei 2019 tot en met 30 april 2020.

Na uitvoeringen in diverse steden in Frankrijk en Duitsland had Dordrecht voor Nederland de primeur.