13-10-2023

Dordtse jongeren betrokken bij 'So Far So Good'

Voorstelling van WAT WE DOEN & Theater Rotterdam

Woensdagavond bracht het Energiehuis in Dordrecht een opwindende voorstelling getiteld 'So Far So Good', een meeslepende mix van theater en dans die diep inging op het thema framing en polarisatie. Wat deze avond zo bijzonder maakte, was de actieve betrokkenheid van jongeren uit de regio Dordrecht, die de kans kregen om hun stem te laten horen en deel te nemen aan de discussie.

De voorstelling 'So Far So Good' was een samenwerking tussen WAT WE DOEN en Theater Rotterdam, en vanaf het begin was het duidelijk dat jongeren een centrale rol zouden spelen. In september volgde een groep enthousiaste jongeren uit Dordrecht een workshop bij Zoë Pinto over het maken van voxpops, en later nog een workshop bij Boyd Grund waarin ze zich bekwaamden in foyergesprekken.

Gewapend met hun nieuw verworven vaardigheden gingen de jongeren de straten van Dordrecht in, waar ze stadsbezoekers interviewden over de onderwerpen die in de voorstelling aan bod kwamen. Dit zorgde voor boeiende gesprekken en gaf de jongeren de kans om een breder publiek te betrekken bij de thema's die 'So Far So Good' aanroerde. De betrokkenheid van de jongeren beperkte zich niet tot de straten van Dordrecht. Hun interactie met het publiek ging verder voor de voorstelling, waar ze in gesprek gingen met de bezoekers om te delen en te verkennen. Na de voorstelling vond er zelfs een nagesprek plaats, wat de avond tot een holistische ervaring maakte. 

Kunstmin is vastberaden om de betrokkenheid van jongeren voort te zetten en hun enthousiasme voor kunst en theater te blijven stimuleren. Ze zullen blijven samenwerken met jongeren en hen aanmoedigen om deel te nemen aan toekomstige projecten.

Deze geslaagde avond was ook mogelijk dankzij de samenwerking met, WAT WE DOEN, Theater Rotterdam, TheaterDelta, waaronder de Leidse Schouwburg & de Goudse Schouwburg en Kunstmin. Samen hebben wij een podium gecreëerd voor kunst en dialoog, waarmee we de kracht van cultuur en jong talent naar voren hebben gebracht in Dordrecht, Leiden en Gouda.

Bekijk de voxpops in onderstaande video

Voorstelling van WAT WE DOEN & Theater Rotterdam