Nieuws

17 december 2018

De Notenkraker gaf voorproefje bij Kerstmarkt

Afgelopen weekend gaven de spelers van de Kunstmin kerstproductie De Notenkraker alvast een voorproefje van de aanstekelijke songs, tijdens de Kerstmarkt in Dordrecht.

Bekijk het filmpje van het optreden tijdens de Kerstmarkt van Dordrecht op 15 december. Bekijk het filmpje hier!

Van zaterdag 22 december tot en met vrijdag 28 december speelt de familievoorstelling De Notenkraker in de Schouwburg. In dit muziekspektakel geeft een groot aantal professionals en spelers uit de regio de kerstklassieker een eigentijdse twist. Neem vast een kijkje achter de schermen.

Ook dit jaar wordt er bij Clara thuis Kerst gevierd met de familie. Oom Drosselmeyer brengt dit jaar wel een heel bijzonder kado mee voor Clara: een notenkraker pop waar een bijzonder verhaal aan vastzit. Vanaf het moment dat Clara de Notenkraker in de ogen heeft gekeken, laat hij haar niet meer los en samen met hem beleeft zij een bloedstollend avontuur.

In deze feelgood  voorstelling kruipen actrice Nazanin Taheri (Flikken Maastricht), acteur Stijn Westenend (Pietje Bell) en zanger Jared Grant (The Voice of Holland, 2015) in de rol van Clara, Drosselmeyer en verteller. Samen met meer dan tachtig spelers, zangers, dansers en muzikanten, inclusief een brassband, uit de regio bezorgen zij iedereen een hartverwarmend kerstgevoel.

Voor de vierde keer voert regisseur Carola Arons het artistieke team aan van de jaarlijkse Kunstmin kerstproductie, met een ensemble van amateurs en professionals. Ze volgt het verhaal van het klassieke sprookje van De Notenkraker, waarin het speelgoed op kerstavond tot leven komt, en geeft er een eigentijdse twist aan. Met een torenhoge kerstboom en enorme cadeaus op het toneel is dit dé fantasierijke en betoverende kerstvoorstelling voor het hele gezin. Voorafgaand aan de voorstelling is er al van alles te beleven tijdens het KunstminLab, met onder andere een dansworkshop. Het feest is compleet te maken met een kerstlunch of –diner.

Deze kerstproductie is mede tot stand gekomen dankzij de enthousiaste betrokkenheid en bijdrage van HSU Payroll Services.

De Notenkraker is te zien van za 22 t/m vr 28 dec, m.u.v. di 25 dec; Info en tickets bestel je hier

Afgelopen weekend was de Notenkraker te zien met een voorproefje tijdens de Kerstmarkt van Dordrecht. Bekijk het filmpje hier!