Nieuws

21 januari 2019

In 2018 ruim 80.000 mensen te gast in Kunstmin

Het gaat goed! Het afgelopen jaar steeg het bezoek met ruim 10 procent. Hiermee behaalde Kunstmin een aantal van ruim 80.000 bezoeken, een stijgende lijn sinds de opening in 2014. Kunstmin is trots dat het publiek in 2018 Kunstmin bezocht voor een theatervoorstelling of concert, voor de bijzondere stad & regio producties, en dat men Schouwburg Kunstmin of het Energiehuis boekte als prachtige locatie voor een congres of zakelijke bijeenkomst.

Kunstmin zoekt de afgelopen jaren actief samenwerking en verbinding met de stad en de regio. Dit resulteert in de theaterproducties als de talkshow Kunstmin Live, de jaarlijkse Kerstproductie met professionals en amateurs; debatten, lezingen, inspiratiebijeenkomsten en meer. Door deze activiteiten komen steeds meer mensen met ons in aanraking. Afgelopen jaar vonden dan ook veel nieuwe gasten de weg naar Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis.

In toenemende mate werkt Kunstmin samen met collega-instellingen, het bedrijfsleven, maatschappelijke partners en sport- en gezondheidsinstellingen. Dit zorgt voor meer activiteiten op de verschillende locaties en publieksverbreding. Ook steeds vaker maken professionele podiumkunstenaars gebruik van de repetitie- en montagestudio’s van Kunstmin in het Energiehuis. Hier worden voorstellingen ontwikkeld en uitgeprobeerd waardoor het Energiehuis nog meer het huis van podiumkunsten wordt.

Opvallend was ook de stijgende lijn in het bezoek aan de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin. Dat betekent dat meer en meer bezoekers genieten van de prachtige schouwburgzaal van Sybold van Ravesteyn, een parel in de stad Dordrecht. De Schouwburg wordt door bezoekers geassocieerd met een stijlvol avondje uit, vriendelijk personeel, mooi, en goed bereikbaar, zo blijkt uit een groot publieksonderzoek dat onlangs werd gehouden.

Kunstmin is blij met het enthousiasme waarmee het publiek, het bedrijfsleven en partners in de Dordrecht en de regio samen bouwen aan een inspirerende en levendige podiumkunstenorganisatie.