Nationaal Theaterweekend

Bekijk het programma
Nationaal Theaterweekend

We zetten onze deuren open

Nederland viert theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Op 28 en 29 januari geniet je voor slechts € 5, € 7,50 of € 10 van de voorstelling van je keuze. Op zondag hebben we een programma speciaal voor de kinderen én kom je tijdens een rondleiding op plekken in het theater waar je normaal nooit komt.

Jong of oud, vaste of nieuwe bezoeker: iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat theater te bieden heeft. Bekijk welke voorstellingen er mee doen en wat je nog meer in het theater kunt beleven. De deuren openen om 12.30 uur, iedereen is welkom. We hebben zin om je te zien!

Rondleiding in de Schouwburg

De Schouwburg in Dordrecht is een van de mooiste schouwburgen van Nederland. Een rijksmonument uit 1889 met een rijke geschiedenis waarover je alles hoort tijdens een rondleiding. Je komt meer te weten over de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn, waar de Schouwburg z’n bekendheid aan te danken heeft; want waarom zijn alle vormen sierlijk en rond? Je bezoekt de mooiste plekjes, ook die waar je als bezoeker nooit komt, zoals de museumzolder en de kleedkamers.

De rondleiding duurt 20 minuten en is inclusief een consumptie in het Theatercafé. Combineer de rondleiding met een bezoek aan een van onze voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Rondleiding in de Schouwburg

Zondag: extra leuke activiteiten voor de kids

Zondag kun je naast het bezoeken van de jeugdvoorstellingen Erik of het klein insectenboek (8+) en Sribi Switi (4+) ook deelnemen aan andere leuke activiteiten. Daarvoor hoef je geen voorstelling te bezoeken, maar kun je ook gewoon de Schouwburg binnenlopen. Vanaf 12.30 uur ben je van harte welkom!

  • Kom insecten knutselen
  • Doe de Sieb-speurtocht

Er volgen nog meer activiteiten. Houd deze pagina in de gaten!

Zondag: extra leuke activiteiten voor de kids