Klassiek

Bekijk de mooiste klassieke concerten van indrukwekkend topniveau.

Serie internationale strijkkwartetten
Het nabijgelegen Energiehuis biedt vele malen onderdak aan de best uitgevoerde klassieke muziek. Het Škampa kwartet, het Doelenkwartet, Juilliard String Quartet, Piatti Quartet en het Taurus kwartet: ze spelen in de grootste concertzalen ter wereld.

Bezoek vooraf gratis Intro Klassiek
Voorafgaand aan de concerten met de strijkkwartetten vertelt muziekkenner Pieter Bakker meer over de muziek die op het programma staat.

Lunchconcerten
In de middag ontspannen en tegelijk genieten van concerten van ongeveer een uur? Lichte muziek, wereldmuziek, jazz of klassiek? Kom op de fiets, met de auto, met de waterbus of met het openbaar vervoer op diverse donderdagen naar het Energiehuis en laat je meevoeren op de mooiste muziek, gespeeld door Nederlands meest gerenommeerde musici.

Classic Young Masters
Ze staan aan het begin van een muzikale carrière: Nederlands grootste aanstormende talenten. Deze Classic Young Masters treden 60 minuten op in het Theatercafé van Schouwburg Kunstmin, op zaterdagmiddag, steeds vanaf 16.30 uur. De uit Dordrecht afkomstige Kiki Luitwieler laat elke keer het publiek graag kennismaken met de muziek en met de jonge musicus.