Bereikbaarheid

Kunstmin | locatie Schouwburg
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Kunstmin | locatie Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

In het Energiehuis bevindt zich onze Receptie & Kassa

Beide locaties liggen in het centrum van Dordrecht. Via de plattegrond van Google Maps kun je je route naar de Schouwburg bepalen. Bepaal ook je route naar het Energiehuis via Google Maps of gebruik voor een van de locaties onderstaande routebeschrijvingen.

Met het openbaar vervoer naar Kunstmin

Locatie Schouwburg
Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (ri. Oudelandshoek) en 4 (ri. Staart) bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de Schouwburg. Je steekt bij het kruispunt over en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg bevindt zich de Schouwburg.

Vanaf het station kun je ook buslijn 10 nemen. De reis via deze lijn duurt wat langer, maar de bus stopt direct voor de ingang van de Schouwburg bij halte ‘Kunstmin’.

Locatie Energiehuis
Vanaf centraal station Dordrecht is het Energiehuis te bereiken met lijn 10 (halte P. Energiehuis) en buslijnen 3 en 4 (halte Noordendijk). Steek bij de halte ‘Noordendijk’ de weg over de Noordendijk in. Het Energiehuis bevindt zich aan je rechterzijde.

Parkeren bij Kunstmin

Parkeren voor zowel de Schouwburg als het Energiehuis kan in parkeergarage Energiehuis. Overdag bedraagt het tarief € 1,30 per uur. Parkeren tussen 18:00 en 6:00 uur kost maximaal € 3,-.

In de parkeergarage is ook een overdekte fietsenstalling aanwezig. De fietsenstalling is dagelijks van 07.30 tot 01.30 uur geopend. Na 01.30 uur kun je je bij de rolpoort melden, waar een intercom is. Na aanmelding via de intercom wordt door een beheerder op afstand de rolpoort geopend en kun je je fiets uit de stalling halen.

Bij de Schouwburg en in de omliggende straten rond de Schouwburg en het Energiehuis is openbaar parkeren mogelijk, maar wel beperkt en tegen betaling. Wanneer je met kinderen komt of met mensen die slecht ter been zijn, kun je ervoor kiezen om deze personen eerst af te zetten bij de Schouwburg en vervolgens je auto in parkeergarage Energiehuis te parkeren. Vanaf het Energiehuis loop je in slechts enkele minuten naar de Schouwburg.

Routebeschrijving naar parkeergarage Energiehuis

Vanaf de A15 komend op de N3 (randweg)
Neem afslag 23 ‘Dordrecht Centrum’ en volg vervolgens de borden ‘Centrum’. Sla op het kruispunt met de Oranjelaan (stoplichten) rechtsaf. Sla bij het volgende stoplicht linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Vanaf de A16 vanuit Rotterdam
Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Neem afslag 21 ‘Dordrecht’. Sla bij de stoplichten rechtsaf: je rijdt nu op de Laan der Ver. Naties die overgaat in de Dokweg. Ga het spoorviaduct onderdoor en sla vervolgens bij de stoplichten rechtsaf. Je vervolgt de weg langs het station. Neem op de rotonde de tweede afslag. Sla bij de stoplichten vervolgens rechtsaf en ga daarna direct links de Oranjelaan op. Bij de tweede stoplichten sla je linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Voor het gebruik van de ANWB-routeplanner is de juiste aanduiding: Energieplein, Dordrecht.

Looproute naar de Schouwburg
Vanaf de parkeerplaats bij het Energiehuis is het ongeveer 5 minuten lopen naar de Schouwburg. Je loopt vanaf het parkeerterrein langs het Energiehuis over de Noordendijk. Je kunt het beste de Noordendijk oversteken bij de Molen. Vervolgens ga je met de trappen naar beneden de Godfried Schalckensingel in. Wanneer je vervolgens rechtdoor loopt vind je na ongeveer 200 meter de Schouwburg aan je rechterzijde.

Routebeschrijving naar de Schouwburg

Vanaf de A16 vanuit Rotterdam
Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Neem afslag 21 ‘Dordrecht’ en volg de borden ‘centrum’. Rijd onder het spoor door en sla bij de verkeerslichten rechtsaf. Rijd langs het spoor en sla ter hoogte van het NS station linksaf (Stationsweg). Ga vervolgens direct rechtsaf en volg de Singel tot de Schouwburg (aan je linkerhand).

Vanaf de A15
Neem afslag 23 ‘Dordrecht’ en volg de borden ‘Dordrecht’ (N3). Verlaat na de brug direct de N3. Sla bij de verkeerslichten linksaf de Merwedestraat in, die overgaat in de Oranjelaan. Ga op de Oranjelaan bij de vijfde verkeerslichten rechtsaf. Volg de Stooplaan, die overgaat in de Hallincqlaan tot aan de Schouwburg.

Fietsen parkeren

Wij verzoeken je je fiets in de fietsenrekken te plaatsen. Deze vind je aan de rechterzijde van het Theatercafé. Bij de hoofdingang en langs de muur mogen geen fietsen worden geplaatst in verband met het vrijhouden van de oprit voor rolstoelgebruikers, ambulance en brandweer. Fietsen die daar worden neergezet, worden door het personeel van Kunstmin verplaatst.