Veelgestelde vragen

 • Kan ik het hele jaar VIP worden?

  Ja, dat kan. Kunstmin verwelkomt je elke dag graag als VIP. Je bent VIP voor een heel seizoen en kunt elk moment instappen. Voor € 40,- ben je VIP en steun je Kunstmin en daarmee de podiumkunsten in jouw regio. Je maakt Kunstmin Producties, zoals de talkshow Kunstmin Live, en de jaarlijkse kerstproductie, mede mogelijk.

  Ik meld mij graag nu meteen aan als VIP

  Ik neem graag contact hierover op met de Receptie & Kassa van Kunstmin. De collega’s van Kunstmin helpen je graag verder.

 • Start online kaartverkoop 2019-2020

  De verkoop voor het nieuwe seizoen 2019-2020 gaat op 9 mei van start. Bekijk het programma aanbod van alle voorstellingen op deze pagina. Voor een klein aantal voorstellingen kon je voor 9 mei al kaarten kopen.

  Do 09 mei vanaf 11:00 uur: VIP verkoop van start 
  Di 14 mei vanaf 11:00 uur: start algemene verkoop

  De seizoensbrochure 2019-2020 is vanaf 6 mei beschikbaar en kan worden aangevraagd via info@kunstmin.nl

 • Brochure seizoen 2019-2020?

  Wanneer verschijnt de nieuwe seizoensbrochure 2019-2020?

  Je kunt de Kunstmin brochure vanaf 4 mei 2019 afhalen bij de Receptie & Kassa in het Energiehuis en in Schouwburg Kunstmin of deze aanvragen via marketing@kunstmin.nl

  Wanneer kan ik kaarten bestellen voor seizoen 2019-2020?

  Do 09 mei 2019: start verkoop VIP
  Do 14 mei 2019: start algemene kaartverkoop

 • Hoe kan ik jullie laten weten dat ik geen seizoensbrochure 2019-2020 wil ontvangen?

  De brochure voor het nieuwe theaterseizoen valt in week 17 en 18 op de mat op een groot aantal adressen in de binnenstad van Dordrecht, en bij een groot aantal van onze veelbestellers.

  Natuurlijk sturen wij je de brochure ook graag op aanvraag toe. Mail ons je naam en adres naar marketing@kunstmin.nl.

  Liever geen brochure meer ontvangen? Ook dit horen we graag: info@kunstmin.nl

 • Waarom werkt mijn wachtwoord niet?

  Waarom werkt mijn wachtwoord niet?

  Bij het online bestellen is een wachtwoord niet meer nodig. Druk op ‘koop kaarten’ en ga het bestelproces in. Is je e-mailadres al bij ons bekend dan koppelt de online kassa je bestelling aan je account.

  Is jouw e-mailadres nog niet bekend bij ons? Dan moet je nog enkele gegevens invullen, zodat vervolgens de bestelling kan worden afgerond.

 • Wanneer is Receptie & Kassa open?

  Reguliere openingstijden Receptie & Kassa Energiehuis

  Maandag t/m zaterdag 09.00 – 18.00 uur

  De Receptie & Kassa in het Energiehuis is ook geopend vanaf één uur voor aanvang van een voorstelling in het Energiehuis. Bij elke voorstelling in Schouwburg Kunstmin is de kassa in Schouwburg Kunstmin vanaf één uur voor aanvang geopend.

  PIN only & Cadeaukaarten
  Bij onze Receptie & Kassa in het Energiehuis en bij de avondkassa in Schouwburg Kunstmin kun je uitsluitend betalen met PIN, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst- & Cultuur Cadeaukaart, VVV-Cadeaukaart, Theater- & Concert bon of VVV-bon. Het is dus niet mogelijk contant te betalen.

  Klantenservice
  Ook voor vragen die verder strekken dan de aankoop van een ticket, kun je terecht bij de Receptie & Kassa in het Energiehuis. Het gaat hier bijvoorbeeld over het bestellen van rolstoelplaatsen of vragen over betalingen.

  Bel met 078 – 639 79 79: maandag t/m zaterdag 09.00 – 18.00 uur

   

 • Rangen Grote Zaal

  Maakt Kunstmin gebruik van rangen?

  In de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin en in Machine 3 en Ketel 1 in het Energiehuis, hanteert Kunstmin geen rangen. 

  De Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin kent twee rangen.

  De rangverdeling komt per voorstelling in zicht zodra je tickets gaat bestellen en klikt op de zaalplattegrond. De rangverdeling kan per voorstelling verschillen. Zo is bij een cabaretvoorstelling de rangverdeling anders dan bij een toneelvoorstelling.

  Wat is het prijsverschil per rang?

  Het prijsverschil is 4 euro tussen elke rang. Zo is de 1e rang bijvoorbeeld 20 euro en de 2e rang 16 euro.

 • Stoelkeuze

  Kan ik zelf een plaats kiezen voor een voorstelling?

  Zodra je in het bestelproces bent, is het mogelijk om je eigen plaatsen te kiezen.

  Alle voorstellingen in Kunstmin (Grote Zaal , Kleine Zaal) en het Energiehuis (Ketel 1, Machine 3) worden geplaceerd* verkocht. Voor voorstellingen in de Grote Zaal verkopen wij twee rangen.

  Bij een klein aantal voorstellingen verkopen wij de plaatsen ongeplaceerd.

  *Elke bezoeker heeft een eigen, vastgestelde zitplaats.

 • Digitale tickets

  Hoe werkt het e-ticket?

  Na je online bestelling ontvang je een e-mail met in de bijlage een digitale ticket, het e-ticket. Je dient dit zelf uit te printen. Om het elektronische plaatsbewijs te kunnen downloaden heb je Adobe Reader nodig. Je neemt het geprinte plaatsbewijs mee naar de Schouwburg of het Energiehuis op de dag/avond van de betreffende voorstelling en laat dit scannen. 

  Kan ik de e-tickets vanaf mijn telefoon laten scannen?
  Dis is mogelijk. Zet hiervoor alvast de helderheid van je scherm op de hoogste stand en zorg ervoor dat je scherm schadevrij is.

  Moet ik het elektronisch plaatsbewijs inwisselen voor echte tickets?

  Het e-ticket is je toegangsbewijs. Je hoeft dit dus niet in te wisselen voor echte tickets. Op de middag/avond van de betreffende voorstelling in de Schouwburg of in het Energiehuis kun je dit e-ticket laten scannen.

 • All-in prijzen

  Wat zijn all-in prijzen?

  De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief € 2,50 theaterservice per kaart en bevatten onder meer verwerkingskosten en het elektronisch plaatsbewijs (e-ticket). Bij de prijs van een theaterkaartje in Schouwburg Kunstmin is een consumptie inbegrepen (portemonneeloze pauze). Uitgezonderd zijn voorstellingen in het genre Jeugd en Familie en de voorstellingen in het Energiehuis (de zalen Ketel 1 en Machine3). Bij een voorstelling zonder pauze, serveren wij je drankje voorafgaand aan de voorstelling.

  Hoeveel betaal ik aan verzendkosten?

  Indien je kiest voor een elektronisch plaatsbewijs (e-ticket), betaal je niets extra’s, wil je de plaatsbewijzen per post ontvangen dan betaal je € 3,50 per bestelling extra.

 • Rolstoelen, Slechthorenden, etc.

  Ik zit in een rolstoel. Hoe koop ik mijn kaarten?

  Je kunt telefonisch kaarten bestellen via (078) 639 79 79 of kopen aan de kassa in het Energiehuis. Je kunt ook altijd de kassa mailen via kassa@kunstmin.nl.

  Zijn er plaatsen voor slechthorenden?

  Slechthorenden kunnen gebruik maken van hulpapparatuur. Meld je daarvoor aan op de avond van de voorstelling bij de kassa. Er is ook hulpaparatuur aanwezig die gebruikt kan worden in combinatie met een gehoorapparaat.

 • Kinderen en Baby’s

  Mag mijn kind op schoot?

  Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel toegewezen. Dit is onder andere vanwege de (brand)veiligheid.

  Mag mijn baby mee in de zaal?

  Het is niet toegestaan om een baby mee in de zaal te nemen. Je baby kan mogelijk de voorstelling verstoren. Bij jeugdvoorstellingen is de vermelde leeftijd de ondergrens. Te jonge kinderen of baby’s kan de toegang worden geweigerd.

 • Nieuwsbrief

  Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?

  Op de homepage van www.kunstmin.nl staat onderaan een button waarmee je je kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief.

  Hoe kan ik mij afmelden voor de nieuwsbrief?

  Er zijn twee manieren om je af te melden van de nieuwsbrief:

   1. De afmeldmogelijkheid onderaan elke nieuwsbrief
   2. Door ons een e-mail te sturen naar info@kunstmin.nl, met daarin het e-mailadres vermeld waar je de nieuwsbrief op ontvangt
 • Eten en Drinken

  Waar kan ik voor aanvang, in de pauze of na afloop van de voorstelling wat eten of drinken?

  Schouwburg Kunstmin
  Het karakteristieke halfronde Theatercafé is een heerlijke ruimte om tijdens je bezoek aan de schouwburg te genieten van een drankje en een hapje. Bij kaarten voor voorstellingen in de Grote en Kleine Zaal van de schouwburg is een consumptie inbegrepen (portemonneeloze pauze). Uitgezonderd zijn voorstellingen in het genre Jeugd en Familie en de voorstellingen in het Energiehuis (Machine 3 en Ketel 1). In het Theatercafé kun je ook terecht voor een klein hapje of versnapering.

  Energiehuis
  Khotinsky is een bijzonder Grand Café met een unieke uitstraling, gevestigd in het Energiehuis. Op deze unieke plek kun je terecht voor een heerlijke lunch, diner of een drankje. Khotinsky is op maandag geopend van 17.00u tot 23.00u, op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag geopend van 12.00u tot 23.00u en op vrijdag en zaterdag geopend van 12.00u tot 01.00u.

 • Kortingsregelingen

  Bestaan er kortingsregelingen en zijn die op mij van toepassing?

  Op de pagina’s VIP hart voor theater en Kunstmin Pas staat meer informatie over onze kortingsregelingen.

   

   

 • Geannuleerde voorstellingen

  Wat als de voorstelling niet doorgaat?

  Indien een voorstelling niet door kan gaan, worden alle bezoekers daarover door ons op de hoogte gebracht. Bezoekers die wij niet hebben kunnen bereiken en daardoor tevergeefs naar het theater komen, bieden wij onze excuses en iets te drinken aan. Om deze service te kunnen bieden, noteren wij bij het reserveren en kopen van een kaartje je adresgegevens.

 • Fotografie

  Mag ik tijdens de voorstelling foto’s maken in de zaal?

  Het is niet toegestaan om in de zaal beeld- of geluidopnames te maken. Dit stoort helaas altijd de voorstelling, de artiest en je medebezoekers. Maar ook hebben we te maken met auteurs- en beeldrechten die afgeschermd zijn.

  De meeste artiesten vinden het prima als je tijdens het eindapplaus foto’s maakt.

 • Laatkomers

  Ik kom te laat, wat nu?

  Laatkomers zijn helaas voor zowel de artiesten als voor het aanwezige publiek erg storend. Kom daarom alsjeblieft op tijd. Ben je te laat, dan kun je meestal pas na de (eventuele) pauze je plaats innemen. In het ergste geval kan het gebeuren dat je niet meer wordt toegelaten tot de voorstelling. Dat spijt ons, maar wij moeten deze maatregel treffen om zowel het aanwezige publiek als de artiest niet tijdens het optreden te storen.

 • Wat zijn de actievoorwaarden voor de Sieb-winactie?

  1. De actie loopt t/m 19 februari 2020
  2. Deelname aan de actie is gratis
  3. Om deel te nemen aan de actie dient de deelnemer (een foto van) de doeplaat te sturen naar marketing@kunstmin.nl of per post o.v.v. winactie schatkist Sieb. Vermeld daarbij ook het eigen e-mailadres
  4. Na de trekking wordt de prijswinnaar persoonlijk op de hoogte gesteld via het beschikbaar gestelde e-mailadres
  5. De prijswinnaar kan de uitgeprinte e-mail tonen bij de Kassa & Receptie van Kunstmin, waarna de prijs in ontvangst wordt genomen
  6. De prijswinnaar verklaart zich door deelname akkoord dat hij/zij bereid is op verzoek van Kunstmin mee te werken aan eventuele promotionele activiteiten
  7. Reeds uitverkochte voorstellingen zijn uitgesloten van deze actie
  8. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor contant geld of overdraagbaar
 • Hoe werkt de lastminute-actie op Instagram?

  Regelmatig maak je kans op lastminute-kaarten via onze lastminute-actie op Instagram. Lees hier hoe je kans maakt:

  1. Volg @Kunstmin op Instagram om op de hoogte te blijven van onze lastminute-acties
  2. Like de post met de lastminute-actie
  3. Tag de vriend/vriendin met wie jij graag naar de voorstelling wil in de comments onder de post
  4. Zorg dat jouw vriend/vriendin ons ook volgt en de post liked
  5. De winnaar maken we 48 uur voor de voorstelling bekend
  6. De winnaar heeft daarna 24 uur om zijn of haar prijs te claimen
  7. De prijs is niet inwisselbaar
 • Weersomstandigheden

  Gaat de voorstelling door bij slecht weer?

  Hoeveel sneeuw, ijzel of wind er ook is, Kunstmin gaat er altijd vanuit dat de voorstelling plaats kan vinden. Wij zijn dat verplicht aan de producent van de voorstelling. Mocht er onverhoopt toch een voorstelling worden geannuleerd, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen (via de site, e-mail en/of telefonisch). Indien je niet naar het theater kunt komen vanwege het slechte weer of als het openbaar vervoer niet rijdt, kunnen wij hier geen restitutie voor verlenen.

 • Privacy

  Hoe zit het met mijn privacy?

  Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Indien u van Schouwburg Kunstmin geen algemene informatie over voorstellingen wenst te ontvangen kunt u een e-mail sturen naar: info@kunstmin.nl

 • Heeft u nog andere vragen of suggesties?

  U kunt contact opnemen met de kassa: (078) 639 79 79  of stuur een e-mail naar info@kunstmin.nl, wij helpen u graag.