Veelgestelde vragen

 • Wanneer is Receptie & Kassa open?

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus zijn wij tot nader bericht uitsluitend telefonisch en per mail bereikbaar. Het Energiehuis is gesloten voor het publiek sinds 16 maart 13:00 uur. Ook de Schouwburg is voor publiek gesloten. Lees meer over de actuele stand van zaken.

  De Receptie & Kassa van Kunstmin bevindt zich in het Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht.
  Het Energiehuis is op dit moment gesloten voor publiek vanwege de maatregelen rond het coronavirus.

  Deze reguliere situatie is tot en met 1 juni niet van kracht
  De Receptie & Kassa in het Energiehuis is ook geopend vanaf één uur voor aanvang van een voorstelling in het Energiehuis.
  Bij elke voorstelling in de Schouwburg is de kassa in de Schouwburg vanaf één uur voor aanvang geopend.

  PIN Only & Cadeaukaarten
  Bij onze Receptie & Kassa in het Energiehuis en bij de avondkassa in de Schouwburg kun je uitsluitend betalen met PIN, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst- & Cultuur Cadeaukaart, VVV-Cadeaukaart, Theater- & Concert bon of VVV-bon. Het is dus niet mogelijk contant te betalen.

  Klantenservice
  Ook voor vragen die verder strekken dan de aankoop van een ticket, kun je terecht bij de Receptie & Kassa in het Energiehuis. Het gaat hier bijvoorbeeld over het bestellen van rolstoelplaatsen of vragen over betalingen.

  Bel met 078 – 639 79 79 (ma t/m za 09:00 – 18:00 uur)

   

 • Corona: Wat betekent COVID-19 voor de voorstellingen in Kunstmin?

  Kunstmin volgt de voorschiften van de overheid. Daarom zijn onze voorstellingen en evenementen tot en met 1 juni 2020 afgelast en werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

  De start van de kaartverkoop voor seizoen 20/21 wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Ook daarin volgt Kunstmin de landelijke, collectieve afspraken van culturele sector.

  Volg steeds de meest actuele informatie via onze website.

  Blijf gezond & optimistisch! Wij zien je graag zo gauw mogelijk weer terug!

 • Corona: Als ik mijn gekochte ticket doneer, wat gebeurt er dan met dat geldbedrag?

  Dit bedrag wordt in redelijkheid verdeeld tussen de uitvoerende(n), de producent en de organisator. Kunstmin neemt en draagt de verantwoordelijkheid dat dit in redelijkheid gebeurt. Mede door deze donaties en dankzij een faire verdeling van de bedragen krijgen alle partijen een kans op herstel.

  Je donatie wordt dus in overleg met de betreffende partijen verdeeld tussen de (uitvoerende) maker(s), de producent en jouw theater. Heel veel dank!

 • Welke extra kosten berekent Kunstmin in reguliere tijden door?

  Theaterservicekosten
  Bij elke ticket is een bedrag van € 2,50 theaterservice inbegrepen voor de dekking van verwerkingskosten.

  Pauzedrankje in de Schouwburg
  Bij de prijs van een theaterkaartje bij Kunstmin in de Schouwburg is een consumptie inbegrepen (portemonneeloze pauze). Uitgezonderd zijn voorstellingen in het genre Jeugd & Familie en alle voorstellingen van Kunstmin in het Energiehuis (zalen Ketel 1 en Machine 3).

  Wanneer krijg ik mijn gratis consumptie als er geen pauze is? 
  Bij een voorstelling van Kunstmin in de Schouwburg zonder pauze, serveren wij je drankje voorafgaand aan de voorstelling. Uitgezonderd zijn voorstellingen in het genre Jeugd & Familie en alle voorstellingen van Kunstmin in het Energiehuis (zalen Ketel 1 en Machine 3).

  Rekent Kunstmin verzendkosten als ik mijn tickets per post wil ontvangen?
  Ja, Kunstmin rekent € 4,50 als je graag je tickets thuis per post wilt ontvangen. Voor de service om telefonisch te bestellen rekenen wij € 3,-.

  Ik wil graag mijn tickets omruilen, kan dat?
  Tickets ruilen wij voor je om tot 48 uur voor de voorstelling. Voor deze service brengen we je € 3,- in rekening. Wij geven geen geld retour.

 • Stoelkeuze

  Kan ik zelf een plaats kiezen voor een voorstelling?

  Zodra je in het bestelproces bent, is het mogelijk om je eigen plaatsen te kiezen.

  Alle voorstellingen in Kunstmin (Grote Zaal , Kleine Zaal) en het Energiehuis (Ketel 1, Machine 3) worden geplaceerd* verkocht. Voor voorstellingen in de Grote Zaal verkopen wij twee rangen.

  Bij een klein aantal voorstellingen verkopen wij de plaatsen ongeplaceerd.

  *Elke bezoeker heeft een eigen, vastgestelde zitplaats.

 • Rangen Grote Zaal

  Maakt Kunstmin gebruik van rangen?

  In de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin en in Machine 3 en Ketel 1 in het Energiehuis, hanteert Kunstmin geen rangen. 

  De Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin kent twee rangen.

  De rangverdeling komt per voorstelling in zicht zodra je tickets gaat bestellen en klikt op de zaalplattegrond. De rangverdeling kan per voorstelling verschillen. Zo is bij een cabaretvoorstelling de rangverdeling anders dan bij een toneelvoorstelling.

  Wat is het prijsverschil per rang?

  Het prijsverschil is 4 euro tussen elke rang. Zo is de 1e rang bijvoorbeeld 20 euro en de 2e rang 16 euro.

 • Mindervaliden, Slechthorenden, etc.

  Ik zit in een rolstoel. Hoe kan ik mijn kaarten bestellen? 

  Je kunt telefonisch kaarten bestellen via (078) 639 79 79 of kopen aan de kassa in het Energiehuis. Je kunt ook altijd de kassa mailen via kassa@kunstmin.nl.

  Zijn er plaatsen voor slechthorenden?

  Slechthorende bezoekers kunnen gebruik maken van hulpapparatuur. Meld je daarvoor aan op de avond van de voorstelling bij de kassa. Er is ook hulpaparatuur aanwezig die gebruikt kan worden in combinatie met een gehoorapparaat.

 • Mag ik tijdens de voorstelling fotograferen?

  Het is alleen voor aanvang toegestaan om in de zaal beeld- of geluidopnames te maken. Op andere momenten stoort dit de voorstelling, de artiesten en je medebezoekers. Maar ook hebben we te maken met auteurs- en beeldrechten die afgeschermd zijn. De meeste artiesten vinden het prima als je tijdens het eindapplaus foto’s maakt.

 • Ik kom te laat, wat nu?

  Laatkomers zijn helaas voor zowel de artiesten als voor het aanwezige publiek storend. Kom daarom alsjeblieft op tijd. Ben je te laat, dan kun je meestal pas na de (eventuele) pauze je plaats innemen. Maar het komt voor dat we je niet meer kunnen toelaten tot de voorstelling. Dat spijt ons, maar wij moeten deze maatregel treffen om zowel het aanwezige publiek als de artiest niet tijdens het optreden te storen.

 • Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief

  Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?

  Op de homepage van www.kunstmin.nl staat onderaan een button waarmee je je kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief.

  Hoe kan ik mij afmelden voor de nieuwsbrief?

  Er zijn twee manieren om je af te melden van de nieuwsbrief:

   1. De afmeldmogelijkheid onderaan elke nieuwsbrief
   2. Door ons een e-mail te sturen naar info@kunstmin.nl, met daarin het e-mailadres vermeld waar je de nieuwsbrief op ontvangt
 • Digitale tickets

  Hoe werkt het e-ticket?

  Na je online bestelling ontvang je een e-mail met in de bijlage een digitale ticket, het e-ticket. Je dient dit zelf uit te printen. Om het elektronische plaatsbewijs te kunnen downloaden heb je Adobe Reader nodig. Je neemt het geprinte plaatsbewijs mee naar de Schouwburg of het Energiehuis op de dag/avond van de betreffende voorstelling en laat dit scannen. 

  Kan ik de e-tickets vanaf mijn telefoon laten scannen?
  Dis is mogelijk. Zet hiervoor alvast de helderheid van je scherm op de hoogste stand en zorg ervoor dat je scherm schadevrij is.

  Moet ik het elektronisch plaatsbewijs inwisselen voor echte tickets?

  Het e-ticket is je toegangsbewijs. Je hoeft dit dus niet in te wisselen voor echte tickets. Op de middag/avond van de betreffende voorstelling in de Schouwburg of in het Energiehuis kun je dit e-ticket laten scannen.

 • Kinderen en Baby’s

  Mag mijn kind op schoot?

  Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel toegewezen. Dit is onder andere vanwege de (brand)veiligheid.

  Mag mijn baby mee in de zaal?

  Het is niet toegestaan om een baby mee in de zaal te nemen. Je baby kan mogelijk de voorstelling verstoren. Bij jeugdvoorstellingen is de vermelde leeftijd de ondergrens. Te jonge kinderen of baby’s kan de toegang worden geweigerd.

 • Eten & Drinken

  Waar kan ik voor aanvang, in de pauze of na afloop van de voorstelling wat eten of drinken?

  Kunstmin
  Ons Theatercafé is een heerlijke ruimte om tijdens je bezoek aan de Schouwburg te genieten van een drankje en een hapje. Bij kaarten voor voorstellingen in de Grote en Kleine Zaal van de Schouwburg is een consumptie inbegrepen (portemonneeloze pauze). Uitgezonderd zijn voorstellingen in het genre Jeugd & Familie en de voorstellingen in het Energiehuis (Machine 3 en Ketel 1). In het Theatercafé kun je ook terecht voor borrelarrangementen of kleine hapjes. Je kunt er niet lunchen of dineren.

  Energiehuis
  Khotinsky is een Grand Café met een unieke uitstraling, gevestigd in het Energiehuis. Op deze unieke plek kun je terecht voor een heerlijke lunch, diner of een drankje. Khotinsky is op maandag geopend van 17.00u tot 23.00u, op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag geopend van 12.00u tot 23.00u en op vrijdag en zaterdag geopend van 12.00u tot 01.00u.

 • Kortingsregelingen

  Bestaan er kortingsregelingen en zijn die op mij van toepassing?

  Op de pagina’s VIP hart voor theater en Kunstmin Pas staat meer informatie over onze kortingsregelingen.

   

   

 • Geannuleerde voorstellingen

  Wat als de voorstelling niet doorgaat?

  Indien een voorstelling niet door kan gaan, worden alle bezoekers daarover door ons op de hoogte gebracht. Bezoekers die wij niet hebben kunnen bereiken en daardoor tevergeefs naar het theater komen, bieden wij onze excuses en iets te drinken aan. Om deze service te kunnen bieden, noteren wij bij het reserveren en kopen van een kaartje je adresgegevens.

 • Wat zijn de actievoorwaarden voor de Sieb-winactie?

  1. De actie loopt t/m 3 april 2020
  2. Deelname aan de actie is gratis
  3. Om deel te nemen aan de actie dient de deelnemer (een foto van) de doeplaat te sturen naar marketing@kunstmin.nl of per post o.v.v. winactie schatkist Sieb. Vermeld daarbij ook het eigen e-mailadres
  4. Na de trekking wordt de prijswinnaar persoonlijk op de hoogte gesteld via het beschikbaar gestelde e-mailadres
  5. De prijswinnaar kan de uitgeprinte e-mail tonen bij de Kassa & Receptie van Kunstmin, waarna de prijs in ontvangst wordt genomen
  6. De prijswinnaar verklaart zich door deelname akkoord dat hij/zij bereid is op verzoek van Kunstmin mee te werken aan eventuele promotionele activiteiten
  7. Reeds uitverkochte voorstellingen zijn uitgesloten van deze actie
  8. De jeugdvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen behoren ook tot deze actie
  9. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor contant geld of overdraagbaar
 • Hoe werkt de lastminute-actie op Instagram?

  Regelmatig maak je kans op lastminute-kaarten via onze lastminute-actie op Instagram. Lees hier hoe je kans maakt:

  1. Volg @Kunstmin op Instagram om op de hoogte te blijven van onze lastminute-acties
  2. Like de post met de lastminute-actie
  3. Tag de vriend/vriendin met wie jij graag naar de voorstelling wil in de comments onder de post
  4. Zorg dat jouw vriend/vriendin ons ook volgt en de post liked
  5. De winnaar maken we 48 uur voor de voorstelling bekend
  6. De winnaar heeft daarna 24 uur om zijn of haar prijs te claimen
  7. De prijs is niet inwisselbaar
 • Het is slecht weer, gaat de voorstelling wel door?

  Hoeveel sneeuw, ijzel of wind er ook is, Kunstmin gaat er altijd vanuit dat de voorstelling plaats kan vinden. Wij zijn dat verplicht aan de producent van de voorstelling. Mocht er onverhoopt toch een voorstelling worden geannuleerd, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen (via de site, e-mail en/of telefonisch). Indien je niet naar het theater kunt komen vanwege het slechte weer of als het openbaar vervoer niet rijdt, kunnen wij hier geen restitutie voor verlenen.

 • Privacy

  Hoe zit het met mijn privacy?

  Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Indien u van Schouwburg Kunstmin geen algemene informatie over voorstellingen wenst te ontvangen kunt u een e-mail sturen naar: info@kunstmin.nl

 • Wil je iets vragen of wil je ons een compliment geven?

  Neem contact met ons op! Bel onze Receptie & Kassa: (078) 639 79 79 of stuur een e-mail naar info@kunstmin.nl, wij vernemen jouw reactie altijd graag.