Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief!

 
zondag 27 april 2014

Muziektheater Hollands Diep

zaterdag 10 mei 2014

Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a.

Nieuws

Geplaatst op maandag 14 april
Kostuums Jan Taminiau stelen de show

Vijfenzeventig jaar na het verschijnen van de legendarische film met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable, is Gejaagd door de wind in Nederland op het toneel te zien. Anna Drijver speelt de eigengereide Scarlett O’Hara en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (o.a. Rabat, Charlie) is de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler.

Niet alleen de acteurs, maar ook de kostuums van topontwerpen Jan Taminiau stelen de show. Taminiau ontwierp ondermeer hoepelrokken van spijkerstof. De voorstelling kreeg goede recensies. 'Drijver is geloofwaardig als de meedogenloze Scarlett en Dchar bewijst weer hoe charmant hij is', schrijft het AD. Op zaterdag 10 mei is Gejaagd door de wind te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

 

Geplaatst op maandag 14 april
Muziektheater Hollands Diep brengt Boris Godoenov

De beroemde Russische opera Boris Godoenov van Modest Moessorgski werd lange tijd geleden voor het laatst in Nederland uitgevoerd. Op basis van Moessorgski's oerversie uit 1869, maakte Leonard van Goudoever speciaal voor Muziektheater Hollands Diep een bewerking tot kameropera voor pianosextet, slagwerk, kamerkoor en solisten. Boris Godoenov is van 25 april t/m 4 mei te zien in het Energiehuis in Dordrecht.

Boris Godoenov is een productie in samenwerking met het Dordrechts Museum in het kader van de tentoonstelling Willem II - Kunstkoning. Iedere voorstelling wordt voorafgegaan door een proloog (korte inleiding en theatrale opening) in de tuin van het Dordrechts Museum. De proloog gaat om 18.45 uur van start, bij de middagvoorstellingen om 13.45 uur. Het Operakoor Dordrecht ontvangt het publiek bij aanvang van de voorstellingen van Boris Godoenov bij het Energiehuis met Russische muziek. Klik hier om kaarten te kopen voor een van de voorstellingen.


Geplaatst op woensdag 26 maart
Dertigers met korting naar topvoorstelling Tick, Tick, Boom!

Ga je door met het najagen van de dromen uit je jeugd of neem je genoegen met een veilig bestaan? Met dit dilemma worstelt de dertiger Jonathan in de muzikale productie Tick, Tick, Boom! Iedereen die dit jaar dertig wordt, kan de voorstelling op zaterdag 12 april met korting bezoeken. Dertigers krijgen vijf euro korting op vertoon van hun paspoort aan de balie in het Energiehuis.

Tick, Tick, Boom! is het autobiografische verhaal van de Amerikaan Jonathan Larson. Vlak voordat zijn bekendste musical RENT in première ging, overleed hij op slechts 36-jarige leeftijd zodat hij het succes van RENT niet kon meemaken. In de Nederlandse versie wordt Jonathan gespeeld door John Vooijs, onder meer bekend van de musical Tarzan. Renée van Wegberg kruipt in de huid van Jonathans vriendin Suzan. De derde rol, van gesjeesd acteur Michael, wordt gespeeld door Sander van Voorst tot Voorst. Een vierkoppige band zorgt voor swingende  live-muziek.

Prachtige recensies
Tick, Tick Boom! is een productie van Bastiaan Roeters, een nieuwkomer in theaterland. Hij maakt een droomstart, want Tick, Tick Boom! kreeg prachtige recensies waar Joop van den Ende en Albert Verlinde nog van dromen. Klik hier voor een voorproefje.

Geplaatst op woensdag 19 maart
Denk je dat je kan dansen?


Dans zien, dans beleven en zelf dansen. Het kan allemaal op vrijdagavond 28 maart als het Energiehuis in het teken staat van dans tijdens het door Kunstmin georganiseerde evenement Laten We Dansen. Voor wie vooral dans wil zien en beleven, begint de avond met twee dansvoorstellingen van formaat.

Rad van Avontuur is een interactieve dansvoorstelling van de Deense choreograaf Jaakko Toivonen. De voorstelling roept de sfeer op van kermis en Vaudeville en gaat het publiek in beweging brengen. Bezoekers zitten niet veilig in hun stoel, maar spelen mee. Ze staan middenin in de voorstelling.

Breekbare solo's
Daarna speelt  Danstheater Aya Harnas, een energieke danstheaterproductie die ruikt naar testosteron. Mannelijke dansers gaan onderling de strijd aan. Ze troeven elkaar af in behendigheid. Ze meten hun kracht en lachen om de stofwolken en chaos. Maar voor het groepsgeweld losbarst, laat elke danser zich zien in een breekbare solo. Harnas is een feest van moderne dans, hiphop, acrobatiek, popping en de zeldzame openhartigheid van mannen.
 
Lekker los op de dansvloer
Daarmee is Harnas een prima opmaat voor het Clubevent waarmee de avond in stijl wordt afgesloten. Professionele dansers en het publiek gaan lekker los op de dansvloer. Klik hier om kaarten te bestellen voor het eerste deel van de avond. Klik hier om kaarten te bestellen voor het Clubevent. De links bieden ook de mogelijkheid om een combi-ticket aan te schaffen voor het complete programma van Laten We Dansen.

Geplaatst op dinsdag 18 maart
De sixties komen tot leven in het Energiehuis


De Britse band The Overtures speelt op privéfeestjes van Paul Mc Cartney, Elton John en Elvis Costello, maar op vrijdag 11 april ook in het Energiehuis. The Bootleg Sixties is een must voor iedere liefhebber van de onvergetelijke muziek uit de jaren zestig. Bij Live uit Lloyd op Radio Rijnmond gaven de mannen onlangs een voorproefje van wat het publiek kan verwachten.

'This band is amazing'
Vijf door de wol geverfde Britse muzikanten, die zelf optraden met de helden van toen, leggen met passie en fenomenale energie de juiste bezieling in deze legendarische muziek. Zowel muzikaal als visueel waan je je met The Bootleg Sixties weer terug in de jaren zestig. Sir Elton John over The Overtures: ‘This band is amazing! They're just the best band of their kind in the world.' Klik hier om kaarten te bestellen.

Alle nieuwsberichten

Programma

donderdag 17 april, 20:00 u

Van der Laan & Woe

Buutvrij

Uitverkocht

zaterdag 19 april, 20:15 u

Kris Berry & Perquisitie

Support: Rita Zapora

vrijdag 25 april, 20:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

vrijdag 25 april, 21:00 u

Alain Clark

zondag 27 april, 15:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

Bekijk alle voorstellingen
machine-3-tim-leguijt-fotografie-5881-1.jpg