Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief!

 
vrijdag 25 april 2014

Alain Clark

zondag 27 april 2014

Muziektheater Hollands Diep

vrijdag 09 mei 2014

Op Sterk Water

zaterdag 10 mei 2014

Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a.

Nieuws

Geplaatst op donderdag 24 april
Laat je meevoeren door Gejaagd door de wind

Gejaagd door de wind, de voorstelling vol opzwiepende jurken, meeslepende muziek en sensuele blikken is op zaterdag 10 mei te zien bij Kunstmin in het Energiehuis.

Anna Drijver speelt de rol van de illustere Scarlett ‘O Hara die in een tumultueuze relatie verwikkeld is met Rhett Butler (gespeeld door Nasrdin Dchar) ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. Het boek Gone with the Wind van de Amerikaanse schrijfster Margaret Mitchell werd wereldberoemd door de gelijknamige film uit 1939 met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable. De rolprent won maar liefst acht Oscars en staat te boek als de succesvolste film aller tijden.

Geplaatst op dinsdag 22 april
Energiehuis in de race voor 'gebouw van het jaar'

Energiehuis is één van de zeven genomineerden voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2014. De jury maakte deze selectie uit een totaal van 250 inzendingen.

De andere genomineerden zijn Het Nieuwe Rijksmuseum (Amsterdam), Internationale School( Eindhoven), Museumkwartier (’s-Hertogenbosch), Rozet (Arnhem), Verbouw Boerderij Friesland (IJlst) en Villa Kogelhof (Kamperland).

Plezier
De gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking spelen een belangrijke rol. De top prioriteit is dat het gebouw vooral ‘integraal’ goed is. Juryvoorzitter Paul Schnabel: ‘De nominaties zijn stuk voor stuk bijzondere gebouwen, die voor het individuele en collectieve plezier van bewoners, gebruikers en ons allemaal als burgers grote meerwaarde kunnen hebben.

Publieksprijs
Er is ook een Publieksprijs. Iedereen kan vanaf vandaag uit de nominaties van de vakjury zijn of haar persoonlijke favoriete gebouw kiezen via de website www.gebouwvanhetjaar.nl. De winnaar ontvangt de Publieksprijs op 20 mei de prijs uit handen van minister Stef Blok.

Geplaatst op woensdag 16 april
Improvisatiecabaret van de bovenste plank

Wie houdt van lachen én graag wat in de melk te brokkelen heeft, is bij de mannen van Op Sterk Water aan het goede adres. Op vrijdag 9 mei is hun voorstelling Alfa te zien bij Kunstmin in het Energiehuis.

De voorstellingen van Op Sterk Water ontstaan op aanwijzing van het publiek waar de mannen vervolgens al improviserend mee aan de haal gaan. Dat maakt elke avond origineel en uniek. Klik hier voor kaarten.

Geplaatst op maandag 14 april
Kostuums Jan Taminiau stelen de show

Vijfenzeventig jaar na het verschijnen van de legendarische film met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable, is Gejaagd door de wind in Nederland op het toneel te zien. Anna Drijver speelt de eigengereide Scarlett O’Hara en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (o.a. Rabat, Charlie) is de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler.

Niet alleen de acteurs, maar ook de kostuums van topontwerper Jan Taminiau stelen de show. Taminiau ontwierp ondermeer hoepelrokken van spijkerstof. De voorstelling kreeg goede recensies. 'Drijver is geloofwaardig als de meedogenloze Scarlett en Dchar bewijst weer hoe charmant hij is', schrijft het AD. Op zaterdag 10 mei is Gejaagd door de wind te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

 

Geplaatst op maandag 14 april
Muziektheater Hollands Diep brengt Boris Godoenov

De beroemde Russische opera Boris Godoenov van Modest Moessorgski werd lange tijd geleden voor het laatst in Nederland uitgevoerd. Op basis van Moessorgski's oerversie uit 1869, maakte Leonard van Goudoever speciaal voor Muziektheater Hollands Diep een bewerking tot kameropera voor pianosextet, slagwerk, kamerkoor en solisten. Boris Godoenov is van 25 april t/m 4 mei te zien in het Energiehuis in Dordrecht.

Boris Godoenov is een productie in samenwerking met het Dordrechts Museum in het kader van de tentoonstelling Willem II - Kunstkoning. Iedere voorstelling wordt voorafgegaan door een proloog (korte inleiding en theatrale opening) in de tuin van het Dordrechts Museum. De proloog gaat om 18.45 uur van start, bij de middagvoorstellingen om 13.45 uur. Het Operakoor Dordrecht ontvangt het publiek bij aanvang van de voorstellingen van Boris Godoenov bij het Energiehuis met Russische muziek. Klik hier om kaarten te kopen voor een van de voorstellingen.


Alle nieuwsberichten

Programma

vrijdag 25 april, 20:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

vrijdag 25 april, 21:00 u

Alain Clark

zondag 27 april, 15:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

woensdag 30 april, 20:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

donderdag 1 mei, 20:00 u

Muziektheater Hollands Diep

Boris Godoenov

Bekijk alle voorstellingen
machine-3-tim-leguijt-fotografie-5881-1.jpg