Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief!

 

Adopteer uw eigen stoel

donderdag 16 oktober 2014

Kinderen geen bezwaar

vrijdag 14 november 2014

Sandra van Nieuwland

woensdag 03 december 2014

De Jantjes

vrijdag 12 december 2014

Het Nationale Toneel

Programma 14|15

vrijdag 10 oktober, 20:30 u

The Medicine Show presents

Frédérique Spigt (try-out)

donderdag 16 oktober, 20:15 u

Kinderen geen bezwaar

Alfred van den Heuvel e.a.

vrijdag 17 oktober, 20:30 u

De Toneelmakerij

Metro

vrijdag 24 oktober, 20:15 u

De Utrechtse Spelen

Phaedra

vrijdag 24 oktober, 20:30 u

Chris Hinze

Sun Wind Rain Water & Corn

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op donderdag 24 juli
Ook volgend seizoen theater in Machine 3

Schouwburg Kunstmin gaat in november weer open, maar theaterliefhebbers kunnen in het nieuwe seizoen ook terecht in het Energiehuis. Net als afgelopen seizoen, presenteert Kunstmin in Machine 3 uiteenlopende voorstellingen voor een breed publiek. Daarbij zijn muziek, dans en toneel goed vertegenwoordigd.

Het theaterconcert Sun Wind Water Rain & Corn van fluitist Chris Hinze op vrijdag 24 oktober belooft iets bijzonders te worden. Hinze liet zich inspireren door de cultuur en de muziek van de Indianen in Mexico en Amerika en door het tijdperk van de Maya en Azteken. Zijn muziek vloeit samen met het bijzondere stemgeluid van Reut Rivka Sha uit Israël. Muzikanten van de groep Del Silencio zorgen met hun uitzonderlijke bezetting voor de passende muzikale begeleiding. Del Silencio beschikt over onder meer een didgeridoospeler en een klankschaalkunstenaar die klankschalen, bellen, cymbalen, triangels en klankstaven bespeelt.

Tijdens het concert zijn indrukwekkende videobeelden te zien die Chris Hinze gedurende zijn reis door Mexico, Guatamala & Belize heeft gemaakt. Hiermee wordt Sun Wind Water Rain & Corn niet alleen een feest voor muziekliefhebbers, maar ook reizigers en liefhebbers van bijzondere culturen. “Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must!”, aldus De Telegraaf.

Geplaatst op donderdag 24 juli
Even terug in de tijd in Schouwburg Kunstmin

Wie terugverlangt naar die ‘goeie, ouwe tijd’ komt bij Schouwburg Kunstmin helemaal aan zijn trekken. Nostalgie voert de boventoon bij de musicals De Jantjes en Heerlijk duurt het langst, maar ook in het liedjesprogramma Later is Nu.

De Jantjes speelt zich af in de Amsterdamse Jordaan in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een oer-Hollandse musical over het lief en leed van de drie matrozen. In de nieuwste versie worden de hoofdrollen gespeeld door onder anderen Willeke Alberti, Winston Post en Ellen Evers.

Vijftig jaar na de première is Heerlijk duurt het langst, de meest succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt, opnieuw te zien met onder anderen Alfred van den Heuvel. Een origineel verhaal met komische teksten en evergreens als Op een mooie Pinksterdag. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en gaat over het wel en wee van echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie.

In Later is Nu zingen Joke Bruijs en Charly Luske, begeleid door een live-orkest, bekende liedjes uit de jaren vijftig en zestig. Het is een tijd waarin de wereld verandert. De tv doet zijn intrede, net zoals de Dolle Mina en de minirok.

Geplaatst op woensdag 23 juli
Stoel Kunstmin in centrale bibliotheek

Een rode, pluchen stoel uit de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin staat de pronken in de centrale bibliotheek van de Bibliotheekaanzet in Dordrecht. Zo worden bezoekers van de bieb attent gemaakt op de mogelijkheid om een stoel in de Grote Zaal te 'adopteren.'

Liefhebbers van theater in het algemeen en van Kunstmin in het bijzonder kunnen op deze manier een steentje bijdragen aan de toekomst van de schouwburg. Adoptanten zien hun naam terug op de stoel van hun keuze en op de website

Geplaatst op donderdag 17 juli
Garagesale bij Schouwburg Kunstmin

Een ukelele waar Brigitte Kaandorp op heeft gespeeld is de ultieme trofee voor elke cabaretliefhebber. U maakt er kans op tijdens de garagesale van Schouwburg Kunstmin op zaterdag 13 september in Machine 3 in het Energiehuis. Te koop zijn onder meer spullen uit de oude inboedel van de schouwburg, publiciteitsmateriaal en (deels gesigneerde) cd’s en dvd’s. Bijzondere voorwerpen zoals de ukelele van Brigitte Kaandorp worden bij opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe interieur van de schouwburg.

Geplaatst op dinsdag 15 juli
Verplaatsing Erik van Muiswinkel

nieuwe datum 26 november 2014

Onverwachts is er besloten dat het satirische tv-programma Cojones met Erik van Muiswinkel een vervolg krijgt, begin volgend jaar. Een aantal draaidagen vallen in zijn theatertournee, waaronder ook de voorstelling van Schouwburg Kunstmin.

De voorstelling is daarom verplaatst naar woensdag 26 november 2014. Bezoekers die kaarten hebben gekocht voor deze voorstellingen worden hierover geinformeerd. 

De voorstelling Schettino! ontleent zijn naam aan kapitein Schettino, die voor een particulier pleziertje zijn complete cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. Waarna hij voor de zekerheid als eerste het zinkende schip verliet in een verwarmde reddingsboot met enkele leuke assistentes. Leiderschap 2.Nul!

 

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg