Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief

Programma 14|15

dinsdag 28 april, 20:30 u

Conny Janssen Danst

INSIDE OUT

donderdag 30 april, 14:00 u

Een Rondje Theater: Theatergroep Zilver

donderdag 30 april, 20:15 u

Richard Groenendijk

Met de mantel der liefde

Uitverkocht

vrijdag 1 mei, 20:15 u

Jörgen Raymann & Brainpower

Twee-eiig

vrijdag 1 mei, 20:30 u

Nico Dijkshoorn & The Hank Five

VUIG

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op dinsdag 21 april
Nico Dijkshoorn vertelt, zingt en….danst in VUIG

Nico Dijkshoorn is vrijdag 1 mei met zijn solovoorstelling VUIG te zien in Machine 3 in het Energiehuis. Hij vertelt, zingt en (jawel) danst met de band The Hank Five.

Op de deuntjes van 'My Girl', de meest succesvolle single van de Amerikaanse soulgroep The Temptations uit 1964, liet Dijkshoorn onlangs in De Wereld Draait Door dapper zijn danspasjes zien. Hij vond het zelf maar wat spannend. ‘Peentjes staan zweten. Ik beloof dat hij eind mei perfect synchroon is.' Benieuwd hoe hij het er op 1 mei vanaf brengt? Koop snel uw kaarten.

Geplaatst op donderdag 16 april
Dansvoorstelling met verrassend muzikaal gezelschap


Een groot, avontuurlijk dansersensemble, jong talent naast bekende dansers, live muziek van een nieuw muzikaal gezelschap en een verrassend toneelbeeld.

Kortom, meer dan genoeg redenen om op dinsdag 28 april Inside Out, de nieuwste voorstelling van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst te bezoeken in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin. Klik hier om kaarten te bestellen.

Verrassend muzikaal gezelschap

De choreografe stelde voor Inside Out een verrassend muzikaal gezelschap samen. De Rotterdamse singer songwriter iET (genomineerd Soul&Jazz Award Radio 6), gitarist en multi-instrumentalist Budy Mokoginta, cellist Jonas Pap (Red Limo String Quartet) en toetsenist Pieter de Graaf (Kyteman Orchestra en Wouter Hamel), werken in Inside Out voor het eerst samen aan nieuwe composities en bewerkingen gebaseerd op thema’s van Bach.

'Vanuit dit prachtige openingsbeeld, waarin de individuen ondergeschikt zijn aan het geheel, breekt de choreografie langzaam open. [...] vloeiende en dynamische bewegingen, mooie solo's en duetten.' (de Volkskrant***)

 

 

Geplaatst op woensdag 8 april
Cristina Branco bij Podium Witteman

Fadozangeres Cristina Branco is a.s. zondag 12 april te gast bij Podium Witteman, het muziekprogramma van Paul Witteman. De uitzending is om 17.10 uur op NPO2. 

Mocht het programma u enthousiast maken, en die kans is groot, dan kunt u kaarten kopen voor de voorstelling van Cristina Branco in Schouwburg Kunstmin. Op vrijdag 24 april treedt de Portugese live op in de Grote Zaal en brengt een vleugje Lissabon naar Dordrecht. Klik hier voor kaarten.

Geplaatst op woensdag 8 april
Voorstelling Debby Petter in première

De voorstelling Ik ben er nog van Debby Petter gaat vanavond in Hoofddorp in première. Op zaterdag 18 april is deze aangrijpende solo te zien in de Kleine Zaal van Kunstmin. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Debby Petter vertelt het verhaal van haar moeder, die getekend uit de oorlog kwam en pas na lange tijd aan haar dochter kon vertellen wat haar is overkomen. Het is het verhaal over wat een oorlog met mensen doet.

Geplaatst op donderdag 2 april
Willie Wartaal special guest in toneelvoorstelling

De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen

Willie Wartaal is special guest in de voorstelling De dag dat de papagaai zelf iets wilde zeggen van Theater Artemis.

Wat doe je als je je schaamt voor je eigen woorden, maar jezelf toch wilt uitspreken? Wie ben je nog als je de ander napraat? Onhandig stuntelend, en met iedereen die toekijkt, gaan we in deze voorstelling op zoek naar onze eigen identiteit. We praten na. We zeggen vaak hetzelfde. Maar mompelen uiteindelijk toch, wat we al die tijd niet durfden. Een voorstelling over de moed om kwetsbaar te zijn voor iedereen die al weet hoe moeilijk dat is.

Theater voor vele leeftijden vanaf 14 jaar, vrijdag 17 april in Machine 3 van het Energiehuis.

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg