Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief!

 

Adopteer uw eigen stoel

vrijdag 14 november 2014

Sandra van Nieuwland

woensdag 03 december 2014

De Jantjes

vrijdag 12 december 2014

Het Nationale Toneel

Programma 14|15

vrijdag 10 oktober, 20:30 u

The Medicine Show presents

Frédérique Spigt (try-out)

zaterdag 11 oktober, 20:15 u

Stichting Black Rose

Jesus Christ Superstar (teaser/fundraise)

donderdag 16 oktober, 20:15 u

Kinderen geen bezwaar

Alfred van den Heuvel e.a.

vrijdag 17 oktober, 20:30 u

De Toneelmakerij

Metro

zaterdag 18 oktober, 20:15 u

De Donuts

One

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op woensdag 17 september
Horecamedewerkers Kunstmin zijn er klaar voor

Ze staan nog net niet te trappelen, maar de nieuwe horecamedewerkers van Schouwburg Kunstmin hebben overduidelijk veel zin om aan de slag te gaan. Dat ze gaan werken in de prachtig gerestaureerde schouwburg, zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben.

Onder de bezielende leiding van Pascal Vergouwen, manager horeca en hospitality en zijn assistent Marlous de Groot gaan deze mannen en vrouwen er voor zorgen dat het de bezoekers van Schouwburg Kunstmin aan niets ontbreekt. De horecamedewerkers worden ingezet tijdens voorstellingsavonden, maar ook bij andere activiteiten in de schouwburg zoals zakelijke bijeenkomsten, congressen en personeelsfeesten. Op 1 november gaan de deuren van Schouwburg Kunstmin officieel weer open.

Geplaatst op dinsdag 9 september
Dennis Koltgen in Gedonderdag

Waarom heet donderdag eigenlijk donderdag?

Op deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord tijdens de voorstelling Gedonderdag op 28 december in Schouwburg Kunstmin. Acteur Dennis Költgen vervangt Elout Hol en speelt samen met Ron van Lente en Daniëlle van de Ven deze eigenzinnige voorstelling. Kom jij ook langs in de kerstvakantie? Zoek je dikke jas maar vast op en bestel je kaarten hier!

 

Geplaatst op donderdag 28 augustus
Theater is ook voor mannen

De kroeg in met vrienden is natuurlijk gezellig, maar ook wel eens gedacht aan een avondje uit in het theater? Het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg Kunstmin biedt diverse voorstellingen die interessant zijn voor mannen. En om de kroeg niet helemaal vaarwel te zeggen kan de avond in het Paviljoen worden begonnen en afgesloten met een biertje.

Voor wie interesse heeft in voetbal is Rory de Groot zeker een aanrader. Twee jaar geleden debuteerde de theatermaker en ex-voetballer met een imponerende biografische voorstelling. Met zijn tweede avondvullende programma Zwarte Voeten doet de voormalig speler van onder meer FC Dordrecht iets unieks: hij verbindt voetbal, politiek en oorlog.

Zakenmannen
In alweer het derde deel van de zeer succesvolle voorstellingsreeks van De Verleiders staat de bankensector centraal. In Door de bank genomen ontrafelen onder anderen Pierre Bokma en Victor Löw op satirische wijze belangrijke bestuurlijke kwesties. Deze toneelvoorstelling is een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid.

De economische crisis benadrukt maar weer eens de invloed van bankiers, bestuurders en andere topmannen op ons dagelijks leven. In Alpha – de nieuwe wildernis wordt in een explosieve mix van dans, acrobatiek en klassieke zang de omgangsvormen van deze managers blootgelegd. Dan blijkt dat er veel parallellen zijn met de wereld van de mensenapen.

Foto: In de voorstelling Alpha draait het om de overeenkomst tussen managers en mensapen (foto Rinske Fokkema)

 

Geplaatst op donderdag 21 augustus
Vriendinnenavonden in Schouwburg Kunstmin

Wat is leuker dan een gezellige avond uit met vriendinnen? Het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg Kunstmin biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een leuke damesavond.

Big Black & Beautiful is één van de meest inspirerende girl-power groepen van Nederland. Begeleid door een topband zingen Michelle David, Rocq E-Harell en Lucretia van der Vloot de sterren van de hemel. Van blues tot gospel en van soul tot pop passeren de revue. Het is een show waarbij bijna niemand stil kan blijven zitten!

Humoristische damesdingen
Met een tweevoudige Nominatie voor de VSCD Neerlands Hoop Prijs op zak zijn Dames voor na Vieren, Anne van Rijn en Hanneke Drenth, terug met hun succesvolle cabaretvoorstelling Bruids- en Grafwerk. Het is een wervelende mix van krachtige zang, fysieke acts, slapstick en absurdistische sketches over de angstige waarheden tussen ringen en rouwen.

Powervrouwen, bestaande uit een groep steengoede actrices en cabaretières onder wie Lieneke le Roux, Pamela Teves en Cystine Carreon, komt dit seizoen met een eigentijdse revue. De voorstelling bestaat uit komische sketches en herkenbare liedjes die allemaal draaien om pijnlijke, ontroerende en mooie dingen uit het leven van een vrouw.

 

Geplaatst op donderdag 14 augustus
Misdaad en mysterie in Kunstmin

Wie houdt van misdaad, mysterie en bloedstollende rechtszaken is bij Schouwburg Kunstmin aan het juiste adres. Als het toneel verandert in een plaats delict is de spanning in de zaal te snijden.

De voorstelling Een Pure Formaliteit vertelt het verhaal van een beroemd schrijver die wordt verdacht van een mysterieuze moord. Gaandeweg de verhoren ontstaat er een bijzondere band tussen de schrijver en de ondervrager. Als deze door topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen gespeelde mannen elkaar beter leren kennen en hun ziel blootleggen neemt het verhaal een bizarre wending.

Leven en dood
In De Twaalf Gezworenen staat een zestienjarige jongen terecht voor de moord op zijn vader. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Een bloedstollende rechtszaak volgt waarin de twaalf juryleden oordelen over leven of dood maar waarin elk lid zich ook laat leiden door een eigen agenda.

Dat een moord soms om te lachten is, bewijst de wereldberoemde komedie Volledig Verknipt met onder anderen Laus Steenbeeke, Ellen Pieters en Wil van der Meer. Na een moord in een kapperszaak volgt een reconstructie onder leiding van twee undercover agenten en met hulp van het publiek. Doen de verdachten in de reconstructie hetzelfde als voor de moord en is deze misdaad op te lossen?

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg