Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief!

 

Adopteer uw eigen stoel

donderdag 16 oktober 2014

Kinderen geen bezwaar

vrijdag 14 november 2014

Sandra van Nieuwland

woensdag 03 december 2014

De Jantjes

vrijdag 12 december 2014

Het Nationale Toneel

Programma 14|15

vrijdag 10 oktober, 20:30 u

The Medicine Show presents

Frédérique Spigt (try-out)

donderdag 16 oktober, 20:15 u

Kinderen geen bezwaar

Alfred van den Heuvel e.a.

vrijdag 17 oktober, 20:30 u

De Toneelmakerij

Metro

vrijdag 24 oktober, 20:15 u

De Utrechtse Spelen

Phaedra

vrijdag 24 oktober, 20:30 u

Chris Hinze

Sun Wind Rain Water & Corn

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op donderdag 14 augustus
Misdaad en mysterie in Kunstmin

Wie houdt van misdaad, mysterie en bloedstollende rechtszaken is bij Schouwburg Kunstmin aan het juiste adres. Als het toneel verandert in een plaats delict is de spanning in de zaal te snijden.

De voorstelling Een Pure Formaliteit vertelt het verhaal van een beroemd schrijver die wordt verdacht van een mysterieuze moord. Gaandeweg de verhoren ontstaat er een bijzondere band tussen de schrijver en de ondervrager. Als deze door topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen gespeelde mannen elkaar beter leren kennen en hun ziel blootleggen neemt het verhaal een bizarre wending.

Leven en dood
In De Twaalf Gezworenen staat een zestienjarige jongen terecht voor de moord op zijn vader. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Een bloedstollende rechtszaak volgt waarin de twaalf juryleden oordelen over leven of dood maar waarin elk lid zich ook laat leiden door een eigen agenda.

Dat een moord soms om te lachten is, bewijst de wereldberoemde komedie Volledig Verknipt met onder anderen Laus Steenbeeke, Ellen Pieters en Wil van der Meer. Na een moord in een kapperszaak volgt een reconstructie onder leiding van twee undercover agenten en met hulp van het publiek. Doen de verdachten in de reconstructie hetzelfde als voor de moord en is deze misdaad op te lossen?

Geplaatst op woensdag 13 augustus
Vrouwelijke cabaretiers staan hun mannetje

Lenette van Dongen, Tineke Schouten en Sara Kroos staan al jaren hun mannetje in de wereld van het cabaret. In het komende theaterseizoen zijn deze pittige dames te zien in Schouwburg Kunstmin.

De voorstelling Roedel van Lenette van Dongen draait om de opvoeding van een jonge pup. Gewapend met de complete DVD-box van dogwhisperer Cesar Millan en alle Martin Gaus boeken, begint Lenette aan deze uitdagende klus. Alles lijkt goed te gaan tot de hondentrainer ziek wordt.

Pracht en praal
Tineke Schouten komt dit keer met de ultieme theatershow. Ze nam Amerikaanse entertainmentspecialisten in de arm en dat betekent glitter, glamour, showtrappen, orkesten en kostuums. Het publiek beleeft samen met Tineke The American Dream en lacht tegelijkertijd om onze oer-Hollandse kneuterigheid, bemoeizucht en gezelligheid in een avond vol extreme pracht en praal.

Sara Kroos staat garant voor heel veel lachen en het opladen van je accu met nieuwe energie. Sara improviseert graag, zingt mooie liedjes en heeft een uniek gevoel voor humor. In Van Jewelste vertelt ze over het stuntelen dat we allemaal doen. Met zelfspot en een scherpe blik vertelt ze over herkenbare onhandigheden. Andere pittige dames die naar Kunstmin komen zijn Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen en de Dames voor na vieren.

 

Geplaatst op dinsdag 5 augustus
Schouwburg Kunstmin zoekt nieuwe collega’s!

Ben jij flexibel, stressbestendig, houd je van theater en horeca en is gastheerschap je tweede natuur? Dan ben jij misschien de collega die wij zoeken!

Voor de nieuw vorm te geven afdeling Horeca, Hospitality en Events zijn wij op zoek naar horecamedewerkers op oproepbasis.

Kwaliteit staat bij Kunstmin hoog in het vaandel en dat geldt met name voor de service die wij onze gasten willen bieden. We zijn op zoek naar gedreven, gepassioneerde en gastvrije medewerkers die minimaal drie avonden per week beschikbaar zijn. Herken jij je in deze profielschets? Klik dan hier voor meer informatie over deze vacature en hoe je kan solliciteren.

Geplaatst op donderdag 31 juli
Ben jij onze nieuwe stagiair(e)?

Ben jij op zoek naar een afwisselende, dynamische en uitdagende stage in een creatieve en inspirerende omgeving? Dan ben je bij Schouwburg Kunstmin aan het juiste adres!

Vanaf september is er bij de afdeling marketing en publiciteit van Schouwburg Kunstmin weer plek voor een stagiair(e) die het team komt versterken. We zoeken hiervoor een leuke, enthousiaste, stressbestendige en communicatieve student(e) met een relevante HBO of WO opleiding.

Het is de uitgelezen kans ervaring op te doen op het gebied van marketing en theater. Je komt te werken in een gezellig team op een unieke locatie in Dordrecht. Tijdens de stage houd je je onder andere bezig met het actualiseren van de website en sociale media, het ondersteunen van het productieproces van de kwartaalbrochure, het opstellen van digitale nieuwsbrieven en het schrijven van andere communicatie uitingen.

Ben jij dé stagiair(e) die wij zoeken? Klik hier voor meer informatie over deze vacature en hoe je kan solliciteren.

Geplaatst op donderdag 31 juli
Leuke voorstellingen voor jonge theaterbezoekers

Als je jong bent, bieden je smartphone en de televisie prima tijdverdrijf, maar er gaat toch niets boven de betovering van een echte theatervoorstelling. Na de restauratie biedt Schouwburg Kunstmin weer volop leuke voorstellingen waarmee jonge theaterbezoekers, maar ook hun ouders of begeleiders zich prima zullen vermaken.

Sneeuwwitje
De liedjes van Kinderen voor Kinderen zijn al generaties lang een begrip en een theatervoorstelling kon dan ook niet uit blijven. In november is de Grote Zaal het decor voor de vrolijke familiemusical Waanzinnig Gedroomd vol met liedjes uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen. Centraal staat de tienjarig jongen Guus die veel heeft meegemaakt. Hij gaat naar een nieuwe school waar hij mag meedoen aan een bijzonder muzikaal project. Andere klassiekers voor jong en oud zijn Sneeuwwitje De Musical op eerste kerstdag, Pluk van de Petteflet naar het populaire jeugdboek van Annie M.G. Schmidt en de onverwoestbare en nog altijd ondeugende Pippi Langkous. De musical The Sound of Music is het ideale uitje voor het hele gezin.

In de Kleine Zaal van Kunstmin is op praktisch alle zondagmiddagen een leuke jeugdvoorstelling te zien. De Dordtse poppenspelen Jacobus Wieman trapt in oktober af met zijn nieuwe voorstelling Er was eens.

 

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg