Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief

Programma 14|15

donderdag 5 maart, 19:30 u

Ro Theater

De Zere Neus van Bergerac (8+)

vrijdag 6 maart, 20:15 u

Jandino Asporaat

Hoe Dan Ook

Uitverkocht

vrijdag 6 maart, 20:30 u

Helmert Woudenberg e.a

Kuyper & Wilhelmina

zaterdag 7 maart, 20:15 u

Powervrouwen - een revue van nu 2

zaterdag 7 maart, 20:30 u

Wouter Deprez

Hier is wat ik denk

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op woensdag 4 maart
Dordtse actrice schittert in Liefdeslied

De Dordtse actrice Astrid van Eck speelt een van de hoofdrollen in de intrigerende toneelvoorstelling Liefdeslied, op vrijdag 20 maart te zien in de Grote Zaal van Kunstmin -klik hier voor kaarten-.

Astrid deelt het toneel met Anneke Blok, Beppie Melissen en Paul R. Kooij. Toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert maakten de intrigerende maar bij vlagen ook onverwacht grappige voorstelling over vier mensen die waken bij een slachtoffer van een verkeersongeluk. De voorstelling ging eind februari in première en is lovend ontvangen.

de Volkskrant ****
''Vier mooie personages maken stuk voor stuk een feestje van hun rol"

Telegraaf ****
"Het is een genot om deze spelers in de weer te zien met de puntige dialogen van Wittenbols in een nacht van ontluisterende eerlijkheid."

Haarlems Dagblad
"Mooie observaties in Liefdeslied over leven en liefde"

Geplaatst op donderdag 26 februari
In de krant en op de radio: Carel Kraayenhof

IN AD/De Dordtenaar van vandaag een groot interview met Carel Kraayenhof; een van de bekendste bandoneonisten van de wereld en wereldberoemd in Nederland sinds zijn optreden tijdens het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander in 2002.

U weet het vast nog: Op de tangoklanken van Kraayenhof biggelde een traan over de wang van Maxima. A.s zaterdag staat Kraayenhof met zijn eigen ensemble in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin. Klik hier voor kaarten.

Geplaatst op woensdag 25 februari
Aandacht voor Kunstmin in Hier zijn de Van Rossems

Voor het programma Hier zijn de Van Rossems brachten historicus Maarten van Rossem, zijn zus Sis en broer Vincent een bezoek aan Dordrecht. Architectuurkenner Vincent van Rossem had speciaal belangstelling voor Schouwburg Kunstmin, een van de paradepaardjes van architect Sybold van Ravesteyn. De uitzending is op vrijdag 6 maart om 20.25 uur op NPO2.

In Hier zijn de Van Rossems wandelen de drie Van Rossems door steden die zij bewonderen. Dordrecht werd uitgekozen, omdat het volgens de broers en zus 'misschien wel een van de meest onderschatte steden van Nederland' is. Ze noemen de stad 'een oer-Hollands wandelparadijs'. ,,Een van hun favoriete steden,'' zoals omroep NTR zegt.

Op bezoek
Voor de opnames was Maarten van Rossem eind september in Dordrecht. Met zijn broer en zus bezocht hij onder meer Schouwburg Kunstmin, het Dordrechts Museum, de Statenzaal en het Hof. Iedere aflevering van Hier zijn de Van Rossems staat in het teken van een andere stad. Andere plaatsen die aan bod komen zijn Maastricht, Rotterdam, Brugge, Naarden en het Duitse Essen.

Geplaatst op woensdag 18 februari
Carel Kraayenhof Ensemble: warmte en passie

Liberación van het Carel Kraayenhof Ensemble is niet zomaar een concert, maar een muzikale voorstelling over de volle breedte van het leven. Verlies, liefde en natuurlijk vrijheid zijn centrale thema’s. Op zaterdag 28 februari is de voorstelling te zien in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin. Klik hier voor kaarten.

Carel Kraayenhof zal voor altijd in verband worden gebracht met de traan van (inmiddels Koningin) Máxima die sierlijk over haar wang rolde toen de bandoneonist tijdens haar huwelijk de beroemde tango Adiós Nonino van Astor Piazolla speelde. Het betekende in één klap landelijke bekendheid voor Kraayenhof.

Tango Nuevo
Verliefd op de klankcombinatie van de bandoneon met strijkinstrumenten riep hij  in 2012 zijn zeskoppige Carel Kraayenhof Ensemble in het leven dat zich heeft gespecialiseerd in het ‘ tango nuevo’- repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door o.a. Astor Piazzolla en Juan Pablo Dobal. Voor de voorstelling Liberación componeerde Kraayenhof zelf nummers die gaan over de strijd om vrij te kunnen zijn.

Geplaatst op dinsdag 17 februari
Theaterstudenten aan de slag in het Energiehuis

Circa veertig studenten van twee Rotterdamse theateropleidingen bevolken t/m vrijdag 20 februari het Dordtse Energiehuis. Ze verdiepen zich in de vraag welke verantwoordelijkheden een mens, en in het bijzonder een kunstenaar, draagt.

De studenten gaan aan de slag met diverse vragen rondom het thema verantwoordelijkheid. Hebben we überhaupt verantwoordelijkheid voor de wereld en voor elkaar? Voelt deze individualistische generatie wel verantwoordelijkheden? ‘Een ongelofelijk actueel thema, als je kijkt naar wat onlangs in Parijs en afgelopen weekend in Denemarken is gebeurd’, zegt Ilay den Boer, artistiek leider van De Acteerschool Rotterdam.

Aan de GaoZ week (GaoZ staat voor Geëngageerd Actualiteiten Onderzoek) wordt deelgenomen door tweede- en derdejaars studenten van de afdeling Theater & Maatschappij van De Acteerschool Rotterdam en van Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast doen vierdejaarsstudenten van de MBO Theaterschool aan de week mee. De studenten worden begeleid door Ilay den Boer en Cormac Burmania, hoofddocent van de MBO Theaterschool.

De organisatoren van de GaoZ week zochten een locatie buiten de schoolmuren waar de studenten, los van hun dagelijkse schoolleven, aan het project kunnen werken. De keuze viel op het Energiehuis in Dordrecht. In dit huis van de podiumkunsten komen leren, talentontwikkeling en voorstellingen samen. Schouwburg Kunstmin hoopt in de toekomst meer talentvolle makers in het Energiehuis te ontvangen die voor korte of langere tijd residentie houden in de ruimtes van Schouwburg Kunstmin en/of het Energiehuis.

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg