Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief

Programma 14|15

donderdag 18 december, 20:15 u

Lenette van Dongen

Roedel

vrijdag 19 december, 20:15 u

The Peking Acrobats

vrijdag 19 december, 20:30 u

Madame Bovary

Theatergroep Suburbia

vrijdag 19 december, 20:30 u

Het uur waarop wij niets van elkaar wisten

zaterdag 20 december, 20:15 u

Het Pact

Volledig verknipt

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op donderdag 11 december
Volop sfeervolle kerstvoorstellingen

De kerstvakantie is een heerlijke tijd om uit te gaan. Schouwburg Kunstmin biedt volop spektakel en feestelijke voorstellingen voor jong en oud.

Op vrijdag 19 december stelen The Peking Acrobats de show in de Grote Zaal. Deze Chinese alleskunners op het gebied van acrobatiek verrassen jong en oud met spectaculaire acts en verbluffende evenwichtskunsten. Ze jongleren met stoelen, tafels en fietsen en bouwen spectaculaire mensenpiramides. (klik hier voor kaarten)

Sneeuwwitje De Musical (4+)
Op Eerste Kerstdag (donderdag 25 december) kan het hele gezin 's middags genieten van de Sneeuwwitje De Musical. Met een brunch voorafgaand aan de voorstelling in Grand Café Khotinsky in het Energiehuis wordt het bezoek aan Sneeuwwitje De Musical een compleet kerstuitje. (klik hier voor kaarten)

Pluk van de Petteflet (4+) en andere jeugdvoorstellingen
Niemand hoeft zich tijdens de kerstvakantie te vervelen, want Kunstmin heeft voorstellingen voor iedereen van acht tot tachtig. Op zondag 28 december is in de Kleine Zaal de leuke jeugdvoorstelling Gedonderdag te zien die een antwoord geeft op de vraag hoe de dagen van de week aan hun naam komen. Op vrijdag 2 januari wordt het aloude verhaal van de edele schurk Robin Hood nieuw leven ingeblazen. Jeugdheld Pluk van de Petteflet rijdt op zondag 4 januari het toneel van de Grote Zaal van Kunstmin op in zijn rode kraanwagentje.

 

Geplaatst op woensdag 10 december
Regionaal acteertalent in bijzondere voorstelling


Stap in een wereld van spel, dans, video, licht en live muziek; onderga een kijkspel met 180 kleurrijke passanten. Het is de wereld van Het uur waarop wij niets van elkaar wisten; een woordeloze voorstelling van de avantgardistische Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke die op 19, 20 en 21 december te zien is in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

We zien een straatveger, een tapijthandelaar, een liefdespaar, een bejaard echtpaar, een schoonheid op hoge hakken, een jongen op een skateboard. Voorbijgangers zijn het. Sommigen doelloos, anderen doelbewust. Wat is hun verhaal? Wie zijn het? Wat zien we? En is dat wat je ziet ook wat een ander ziet?

Acteurs uit Dordrecht en de regio
In 2011 maakten Els van der Jagt (regisseur) en Katja Grässli (choreograaf) bij het OT Theater Rotterdam deze voorstelling met acteurs, dansers en niet-professionele spelers. Nu, drie jaar later, doen zij, in samenwerking met Schouwburg Kunstmin en ToBe Cultuurcentrum, hetzelfde in Dordrecht. De voorstelling wordt gespeeld door zeventien inwoners van Dordrecht en de regio. Ze zijn zeer verschillend wat betreft leeftijd en achtergrond, maar delen een grote voorliefde voor theater. Sinds september repetereren ze hard om eind deze maand een mooie voorstelling te kunnen neerzetten.

 

 

 

Geplaatst op donderdag 4 december
De Tantes: kostelijke komedie voor kinderen

‘Ga voor de voorstelling naar de wc, anders doe je het in je broek van het lachen’ is de tip van de negenjarige Midas die de voorstelling De Tantes al zag. Op vrijdag 12 december staat deze kostelijke komedie voor kinderen in de prachtig vernieuwde Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin.

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen, grappen die pijn doen en een kind dat zich moet zien te redden. Centraal staat Joris die in een verlaten visrestaurant woont . Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis nooit buiten. Tot op een dag zijn drie tantes orde op zaken komen stellen. Als een zwerver de 'tantesburcht' binnendringt, ontspint zich een bloedstollend gevecht met hete pepers, perfecte vermommingen en grove omkoperij. De voorstelling werd vol lof ontvangen in de pers. ‘Een goddelijk goede voorstelling’, schreef de Volkskrant. Klik hier voor kaarten.

Geplaatst op maandag 24 november
Jubelende recensie voor The Sound of Music

The Sound of Music ging gisteravond in Den Bosch in première en dat leverde een prachtige recensie in NRC op. 'Deze Sound of Music is topkwaliteit', aldus de krant die de voorstelling beloont met vier sterren.

Een paar mooie citaten: 'Regisseur John Yost heeft de voorstelling tintelfris gemaakt' en 'Maaike Widdershove, die twaalf jaar geleden nog de Maria-rol speelde, is ditmaal Moeder-Overste die aan één aria genoeg heeft om indruk te maken.' Ook andere hoofdrolspelers onder wie Anouk Maas (Maria) en Ad Knippels (Kononel Von Trapp) komen er goed vanaf bij de recensent.

De wereldberoemde film met Julie Andrews kwam uit in 1965 en daarmee viert producent Albert Verlinde in 2015 het vijftigjarig bestaan van The Sound of Music. De voorstelling is op woensdag 25 en donderdag 26 februari te zien in Schouwburg Kunstmin. Klik hier voor kaarten.

Geplaatst op woensdag 19 november
Geprezen voorstelling Somedaymyprincewill.com in Energiehuis

Het zusje van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz trouwde op zaterdag 16 juli 2011 in Istanbul met haar Turkse prins op het witte paard. Het inspireerde hem tot de veelgeprezen voorstelling Somedaymyprincewill.com die vrijdag 21 november te zien is in Machine 3 in het Energiehuis.

Vanuit de verlaten bruiloftszaal vertelt Sadettin samen met de bruiloftsband haar verhaal in meest uiteenlopende stijlen: eerst op afstand met maskers en maffe opplaksnorren maar steeds meer betrokken en oprecht.

Turkse bruiloftskrakers
Als kijker word je overspoeld door het aangrijpende verhaal over een dochter van twee immigranten die haar eigen leven probeert te leiden in een land dat zichzelf kwijt is. Het musicerende acteurscollectief The Sadists illustreert het verhaal met een mix van rock, electro en Turkse bruiloftskrakers. De voorstelling kreeg onder meer vier sterren in Trouw. ‘Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt. Somedaymyprincewill.com is er zo een.’ Klik hier voor kaarten.

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg