Schrijf je
in voor de
nieuwsbrief

Programma 14|15

donderdag 2 april, 14:00 u

Een Rondje Theater

Marjolein Meijers

donderdag 2 april, 20:15 u

Ruben van der Meer en Tijl Beckand

De Grote Improvisatieshow

vrijdag 3 april, 20:15 u

Buena Vista Social Club® presents:

ELIADES OCHOA

Afgelast

vrijdag 3 april, 20:30 u

Nachtgasten

zaterdag 4 april, 20:15 u

Ricky Koole & Leo Blokhuis

Buitenstaanders

Bekijk alle voorstellingen

Nieuws

Geplaatst op woensdag 1 april
Improvisatietheater met Nachtgasten en Astrid van Eck


Dat ze ook met improvisatietheater prima uit de voeten kan, laat de Dordtse actrice Astrid van Eck a.s. vrijdag 3 april zien in Machine 3 in het Energiehuis. Samen met drie collega-acteurs, improviseert ze er lustig op los. Mis dit theaterspektakel niet en koop snel uw kaarten.


De vier acteurs van Nachtgasten duiken elke avond in de huid van personages die ze nog niet kennen. Ze improviseren ter plekke met het publiek als getuige. Gewapend met de meest gruwelijke geheimen, maar zonder de de geheimen van hun collega's te kennen. Natuurlijk weet het publiek alles. Naast Astrid van Eck zijn Stefan Rokebrand, Reinout Bussemaker en Koen Wouterse in Machine 3 te zien (De cast kan kort voor de voorstelling nog wijzigen)

Geplaatst op vrijdag 27 maart
Voorstelling Romeo & Julia afgelast

De voorstelling Romeo & Julia van het Zuidelijk Toneel, die zou plaatsvinden op zaterdag 28 maart in Machine 3 in het Energiehuis, gaat wegens omstandigheden helaas niet door.

In Schouwburg Kunstmin is zaterdag de muzikale voorstelling Vive La France te zien. Natuurlijk kun je ook een van de vele activiteiten bezoeken van Lichtzinnig Dordrecht, zoals bijvoorbeeld KOBE in de Kleine Zaal en Highlights van Muziektheater Hollands Diep in de gele foyer in Schouwburg Kunstmin en afsluiten met Dansen voor gevorderden in Berckepoort. 
Kijk voor het volledige programma op www.energiehuis.nl 

Geplaatst op donderdag 26 maart
TV-opnames Humor TV bij Jasper van Kuijk

Jasper van Kuijk, de winnaar van Cameretten 2010, heeft Schouwburg Kunstmin uitgekozen om tv-opnames te laten maken van zijn voorstelling Schoon Schip die hij op zaterdag 4 april speelt in de Kleine Zaal. De registratie wordt uitgezonden op Humor TV. Je kunt hierbij zijn!

In Schoon Schip verweeft van Kuijk op buitengewoon spannende wijze zijn eigen leven met dat van de principeloze zakenman. Het resultaat is een verhaal waarin venijn en vermaak elkaar in hoog tempo afwisselen, doorspekt met fijne liedjes om in te schuilen. Het Parool: 'Een uitdagende, intense voorstelling, waarin wrange humor de boventoon voert.' 
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl 

Geplaatst op maandag 23 maart
Een Rondje Theater met Marjolein Meijers

Schouwburg Kunstmin presenteert: Een Rondje Theater. Iedere eerste donderdag van de maand brengt Een Rondje Theater publiek en theatermakers samen. Tijdens de eerste editie op donderdag 2 april staat de Dordtse theatermaakster Marjolein Meijers centraal. In de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin vertelt zij over haar werk en carrière en ze speelt de voorstelling Van Berini tot Solex.

In aansluiting op Een Rondje Theater is er in de andere weken van de maand op donderdagmiddag een theaterworkshop in Schouwburg Kunstmin. De serie workshops op 9, 16 en 23 april heeft als motto: het zingen van kleinkunstliederen. De theaterworkshops zijn gericht op senioren. Op 2 april kunnen belangstellenden zich hiervoor opgeven, of anders per email (pieta@kunstmin.nl).

Van Berini tot Solex

In Van Berini tot Solex draait alles om de muziek. Samen met muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers leidt Marjolein Meijers het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cajun. Ze brengt de oudste allermooiste liedjes. Ze zingt nieuwe liedjes die op weg zijn de allermooiste te worden. Natuurlijk wordt haar optreden gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach. Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn. Klik hier voor kaarten.

Dit programma is onderdeel van Kunstmin van Senioren, een programma dat Kunstmin ontwikkelt in overleg met bezoekers. Met dank aan: RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Sluyterman van Loo

Geplaatst op donderdag 19 maart
Astrid van Eck verknocht aan Dordt

De Dordtse actrice Astrid van Eck is morgenavond te zien in de bejubelde toneelvoorstelling Liefdeslied.

In AD/De Dordtenaar staat een mooi interview met haar over haar jeugd, haar tijd aan de Toneelschool en haar liefde voor Dordrecht. Mis Liefdeslied niet en klik hier voor kaarten. 

Alle nieuwsberichten
KunstminRestauratie_2014 06 06_1035.jpg